Gå til sidens hovedinnhold

Skor seg på døde punkere

Kurt Cobain, Sid Vicious, Joey Ramone og Joe Strummer blir sponsa i himmelen.

(Side2): På midten av 70-tallet ble Dr. Martens for undergrunnens fottøy å regne. De både så bra ut og var gode å sparke med, så punkere og new wavere kjøpte dem over en lav sko.

Veggisprovokasjon
Skogigantens opprørske tilhørighet har nok stilnet noe i løpet av de siste tiårene, særlig da selskapet i 2003 valgte å flytte all produksjon fra Storbritannia til Kina, noe som resulterte i at over 1000 briter mistet jobben.

Det verste med utskipingen var nok imidlertid at Dr. Martens gjorde slutt på sin vegetarianer-vennlige kolleksjonen. Mange punkere valgte da å se til konkurrerende merker som Grinders, Gripfast og Rangers.

Varer evig
Nå ser det ut til at Dr. Martens har bestemt seg for å vinne punkerne tilbake. I en ny plakatkampanje myntet på de britiske øyer har selskapet brukt avdøde punkhelter som Kurt Cobain, Sid Vicious, Joey Ramone og Joe Strummer for å vise at det fortsatt bor en rebell i skoprodusenten.

- Vi ønsket å kommunisere at Dr. Martens-sko er laget «for å vare», og vi fant ut at disse idoliserte musikerne pleide å bruke dem. Å vise at de fremdeles har på seg sine Docs i himmelen får fram varigheten på en perfekt måte, sier Andrew Petch som har laget bildene, i følge The Daily Swarm.

SE BILDENE HER (EKSTERN LENKE)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka