Gå til sidens hovedinnhold

Skreddersydd skjønnhet

Aston Martin DB9 viser et tidløst og vakkert design, ikke veldig ulikt modellen den etterfølger (DB7). Bilen kommer på markedet nå i mai. Se bilder allerede nå.

Klikk her for å se flere og større bilder av bilen

Hver DB9 har en produksjonstid på rundt 200 arbeidstimer, der mesteparten av arbeidet gjøres for hånd. Lakkeringsjobben alene står for 25 av disse timene, noe som sier litt om hvilket nivå Aston Martin legger denne bilen på. Bilene skal i stor grad kunne skreddersys kundens ønsker, og det er en svært imponerende liste over både standard- og tilleggsutstyr. Som en bonus kan de heldige kjøperne komme på besøk til fabrikken for å overvære produksjonen av sin bil.

Ut i fra bildene vi har sett, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor produsenten selv kaller bilen "The World's finest Sports GT". En av de aller peneste er den definitivt, men det gjenstår å se hvorvidt bildene lyver eller ikke. Kjenner vi Aston Martin rett, så blir den enda penere i virkeligheten.

Utstrakt bruk av aluminium har gjort DB9 noe lettere enn dagens DB7, og en 6-liters V12 på 450 hk og 570 Nm skal gi prestasjoner som 0-100 på 4,9 sekunder, og toppfart på 300 km/t i følge våre data.

Som vi ser, er det store likhetstrekk mellom dagens DB7 og det nye vidunderet. De ytre målene er heller ikke voldsomt forandret; kun en liten økning i alle retninger. Men akselavstanden er økt mye i forhold til DB7, og bidrar til både bedre innvendig plass og bedre kjøreegenskaper enn forgjengeren.

Interiøret preges av lekkert håndarbeide og nøysomt utplukkede materialer. Skinn i den nydeligste kvalitet, og vakkert treverk er noe du kan forvente deg i denne bilen som bærer preg av at hver minste detalj er nøye gjennomtenkt.

Klikk her for å se flere og større bilder av bilen

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial