Gå til sidens hovedinnhold

Skrikende mangel på butlere

Flere søkkrike briter er nødt til å servere maten sin selv.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det britiske fenomenet med å ha en egen butler, en person som står på hender og føtter for å hjelpe herren sin, har plutselig kommet på moten igjen.

NA24 - din næringslivsavis

På 70- og 80-tallet så folk på butlere som et antikvarisk og utdøende yrke, men i dag finnes det rett og slett ikke nok butlere til at etterspørselen blir dekket, ifølge The Independent.

Eksplosjon
Storbritannia har blitt overlesset av søkkrike husholdninger, og organisasjonen Guild of Professional Butlers rapporterer om at det har blitt en eksplosjon i etterspørselen.

- Om vi doblet antallet butlere ville de ikke gått uten jobb, sier Charles MacPherson, visestyreleder i organisasjonen, ifølge The Independent.

- I dag tar ikke en butler kun å serverer maten, han vil også lage den, organisere din personlige garderobe, kjøre deg rundt, ta hånd om timeplanen og selvfølgelig være diskresjonen selv, sier Jane Urqhart, rektor på butlerskolen Greycoat Acadameny, ifølge avisen.

Selv om det er mye å ta seg til, er det lønnsomt å servere sin rike herre. Det anslås at startlønnen ligger på 40.000 pund, 480.000 kroner, og at den kan stige til over 100.000 pund, 1,2 millioner kroner. I tillegg kan det å gå i kjølvannet til en superriking medføre mange frynsegoder.

Rikingene florer
Ifølge BBC har de rikeste britene blitt langt rikere de ti siste årene, noe som kritikerne mener skyldes skattefordelene de rike har fått under Blair-regjeringen.

Ifølge rikinglisten til Sunday Times er det nå 68 milliardærer i Storbritannia, mens det i 1997 kun var en håndfull.

Megarike utlendinger fra land som India, Russland, Frankrike og andre har flyttet til Storbritannia grunnet de sjenerøse skatteordningene som britene har mot de aller rikeste. Her blir de nemlig kun skattlagt på det de fører inn til Storbritannia og ikke hvor mye penger de tjener utenlands.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn