Gå til sidens hovedinnhold

Se video på skriveren

HP Photosmart eStation kan ganske mye mer enn bare å skrive.

[Teknofil.no]: HP Photosmart eStation er så mye mer enn bare en skriver. Riktignok er det en multifunksjonsskriver, men den har en ganske uvanlig egenskap. Den har nemlig en 7-tommers LCD-skjerm som ikke bare er trykkfølsom, du kan også ta den med deg rundt i huset.

Multifunksjon

Først og fremst skal det sies at dette er en trådløs skriver. Den er faktisk først og fremst laget for å fungere over det trådløse nettverket. Du kan selvfølgelig bruke USB-kabel hvis du på død og liv vil. Vi sa det var en multifunksjonsskriver og som de fleste vet betyr det at den kan skriver, kopiere, skanne og faktisk også fakse hvis noen fremdeles bruker det.

På samme måte som HP Envy 100, som vi testet før jul kan den kjøre HPs Web apps og den støtter HPS ePrint-teknologi. Det er også fullt mulig å sende den e-post som skrives ut når den får dem til sin unike adresse. Filene som skal skrives ut legges ved som vedlegg til e-posten. Du kan også koble til et SD-kort i et eget spor på toppen av skjermen. Vi skulle gjerne sett muligheten for å sette i en USB-pinne, men det må du klare deg uten.

Her kan du lese vår test av HP Envy 100

Avtagbart nettbrett

Skjermen er tydeligvis såpass spesiell at man har gitt den et eget navn. eStation Zeen er som sagt en 7-tommers trykkfølsom kontrollenhet for skriveren. Jeg er faktisk nesten fristet for å kalle den et nettbrett, for hør bare her. Den kan brukes som bokleser, du kan sjekke været, gå på Facebook, surfe internett, lese e-post og omtrent alt annet du kan komme på. Bruker du SD-kortplassen kan du se på bilder eller en liten film hvis du vil det.

Oops, vil glemte å nevne at du selvfølgelig kan skrive ut omtrent alt du kan se på skjermen fra der du måtte befinne deg. For du kan selvfølgelig ta skjermen med deg.

Den vil aldri kunne erstatte en Samsung Galaxy Tab eller en Apple iPad, men den gjør jobben. Spesielt likte vi å ta SD-kortet rett fra kameraet sette dette i Zeen og velge bilder som skulle skriver rett fra sofaen. Kul greie

Selve skrivingen

Den viktigste er tross alt at en skriver faktisk gjør nettopp det. Vi testen den både med Windows 7 og Mac OS X. Dette fungerte, ikke overraskende, hett greit. Hastigheten på utskriftene er god selv om vi ikke akkurat brukte stoppeklokke for å bestemme dette. Vi sammenliknet med en tilsvarende skriver fra en konkurrent og hastigheten var omtrent den samme. Kvaliteten på utskriftene fra meget god også ved utskrift av bilder. Vi ville ikke hatt problemer med å sette disse bildene i glass og ramme. Kort sagt en meget god skriver.

Konklusjon

Dette er en skriver med mange spennende funksjoner. Den avtagbare 7-tommers skjermen viser at det går an å tenke skrivere som noe annet enn en maskin som bare skriver. Normalt vil slike teknologiforbedringer gå på bekostning av noe, men i HP Photostation eStation er ikke dette tilfellet.

Dette er en meget god skriver uansett hva du skal gjøre. Den passer glimrende inn hjemme og vil være et pluss til et hvert hjemmekontor.

Skal vi sette fingeren på noe må det være mangelen på USB-stikk. Vi skulle gjerne vært i stand til å sette inn en minnepinne med materiale på. Det kunne også gjerne vært støtte for flere typer minnekort. Riktignok er SD mer eller mindre blitt standard, men det finnes fremdeles andre kort der ute som brukes mye.

HPs støtte for AirPrint, evne til å motta e-post med utskriftsoppdrag og dens støtte for applikasjoner gir skriveren en funksjonalitet som foreløpig går utenpå mange av konkurrentene. Dette er en skriver man kan bli glad i selv om prisen er stiv med sin 3000 kroner.

Her finner du HP Photosmart eStation billigst.

Vil du se hvordan skriveren virker?
Se video og les hele testen av eStation her

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her