Gå til sidens hovedinnhold

Test av trådløse skrivere

Vi har testet 4 trådløse printere for å finne ut hvilken som er best.

Alle med trådløst nettverk og bærbar PC vet hvor tungvint det er å måtte koble til med USB-kabel hver eneste gang man skal bruke skriveren. Derfor bør en multifunksjonskriver med støtte for trådløst nettverk være et «must» for alle i denne målgruppen.

Veldig fornuftig
Men det er gode argumenter for en trådløs multifunksjon selv om skriveren står rett ved siden av husets stasjonære PC. Med skriveren koblet til nettverket blir det mye enklere å dele på skriveren mellom de andre PC-ene. I stedet for at en PC skal være sjefen over skriveren, blir samtlige PC-er i nettverket likeverdige brukere. Dermed blir den også brukt mer, er vår erfaring.

Testen denne gangen viser at produsentene har kommet langt i å tilrettelegge den trådløse støtten. Mens tilsvarende løsninger bare for et par år siden hadde kompliserte installasjonsrutiner og variabel stabilitet, fungerte alle deltakerne i denne testen upåklagelig både med tanke på installasjon og drift. Det oppsto heller aldri problemer med Vista-brannmuren på PC-ene.

Forskjeller i funksjoner
Multifunksjon er per definisjon utskrift, innskanning og kopi. I denne testen har i tillegg Epson en fullverdig faks som du kobler i telefonkontakten. Epson har også automatisk arkmater for kopifunksjonen. De forskjellige produsentene legger vekt på forskjellige ting, så tenk litt over behovet før du bestemmer deg for modell.

Vi har målt hvor lang tid hver enkelt maskin bruker på forskjellige utskriftsjobber. For foto har vi brukt utskriftsprogrammene som følger med, men her er det grunn til å merke seg at ikke alle programmene bruker de beste utskriftsinnstillingene. Bruker du et annet program og skrur alle innstillinger i driveren til maks, kan du oppleve at tidene blir mangedoblet – akkurat som blekkforbruket.

Når man skriver ut direkte fra minnekort er det ikke engang alltid man har mulighet til å velge de aller beste innstillingene. Tekstutskriftene har vi testet fra Word med standardinnstillinger. Siden nettverksytelsen er en del av testen, har vi tatt tiden fra vi trykker på utskriftsknappen i programvaren til utskriften ligger klar.

Denne saken er hentet fra klikk.no/teknologi

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken