Gå til sidens hovedinnhold

Her bisettes James Gandolfini

Flere tusen mennesker møtte opp for å ta et siste farvel med «Sopranos»-stjernen.

New York (NTB-Reuters-AFP): Familie, venner og kolleger samlet seg torsdag for å ta et siste farvel med «The Sopranos»-stjernen James Gandolfini, som døde brått for en uke siden.

Bisettelsen ble holdt i den mektige Saint John the Divine-katedralen på øvre Manhattan.

Mange fans hadde møtt opp for å få et glimt av de sørgende, og politiet hadde satt opp sperringer rundt katedralen for å holde de mange skuelystne på behørig avstand.

Gandolfini ble verdenskjent som den røslige, sigarrøykende mafiabossen Tony Soprano, som til tross for sin tøffe og røffe stil slet med personlige problemer og vanskelige tenåringsbarn.

– Han var så snill og ydmyk, sa skuespiller Laila Robins, som spilte Tony Sopranos mor som ung, idet hun var på vei inn til bisettelsen.

Blant dem som skulle holde minnetale under den halvannen time lange bisettelsen, var Gandolfinis enke Deborah Lin Gandolfini, vennene Thomas Richardson og Susan Aston, samt skaperen og produsenten av «The Sopranos», David Chase.

Onsdag deltok over 100 mennesker i en privat minnemarkering for Gandolfini i New Jersey. Gandolfini var selv av italiensk herkomst, i likhet med flere av sine rollefigurere, og han vokste opp i et typisk arbeiderklassestrøk i New Jersey, i likhet med Tony Soprano.

Gandolfini døde av et hjerteinfarkt i Italia forrige onsdag. (©NTB)

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken