(SIDE2:) I Norge får filmskapere ofte kritikk fordi folk mener det er for stort gjenbruk av de samme skuespillerne. I Hollywood og England har de flere skuespillere å velge blant, men også her ser man ofte mange av de samme skuespillerne i store roller.

Men noen ganger klarer filmskapere å overraske publikum med sine valg av skuespillere. Her er noen aktuelle skuespillere som egentlig er kjent for noe annet.

Lene Alexandra Øien
Lene Alexandra Øien ble først kjent som Robinson-babe, før hun gjorde suksess som glamourmodell. Etter å ha lagt modellkarrieren på hylla, fikk hun mye oppmerksomhet for låta «My Boobs are OK» og for deltakelsen i Melodi Grand Prix. Deretter vant hun fjorårets «Skal vi danse». Og Øien har enda mer å by på.

Nå har hun fått en rolle i Leon Bashir og Sebastian Daléns gangsterkomedie «Tomme tønner». Her spiller hun den dominerende politikvinnen Michelle.

Eric Cantona
På 1990-tallet var Eric Cantona en av verdens mest kjente fotballspillere. Han har blitt kåret til århundrets spiller på Manchester United, og spilte 144 kamper for klubben før han la opp i 1997.

Etter at fotballkarrieren var avsluttet, ble han skuespiller. Han har spilt i flest franske filmer, men også i flere britiske filmer, blant annet «Elizabeth». I 2002 prøvde han seg også som regissør, for kortfilmen «Apporte-moi ton amour».

I helgen kom filmen «Looking for Eric», hvor han spiller en utgave av seg selv.

Lene Nystrøm
Publikum ble først kjent med Lene Nystrøm da hun var vertinne i «Casino» på TVNorge, men det er som frontfigur i Aqua de fleste kjenner henne. I 1997 ble albumet «Aquarium» svært populær, med låta «Barbie Girl» som mest kjente hit.

Etter noen års pause, hadde nylig Aqua et comeback. Samtidig prøvde Nystrøm seg som skuespiller.

Den første filmen hun spilte i, var danske «Fri os fra det onde». Mest oppmerksomhet har hun fått for rollen i norske «Svik». Filmen ble riktignok kritisert av anmelderne og sviktet av publikum, men Nystrøm har fått mye positiv tilbakemelding for sin innsats.

Les anmeldelsen: Hjelpeløst svik

Forrige uke ble det kjent at hun har fått rollen som Varg Veums kjæreste i de neste filmene om krimhelten.

«Yohan - Barnevandreren»
Den nye filmen til «Kamilla og tyven»-regissør Grete Salomonsen består av mange originale skuespillervalg.

Alexander Rybak har rollen som sigøyneren Levi, som er god på fele. Tidligere glamourmodell Aylar Lie spiller sigøynerkvinnen Raya, som hjelper Yohan på reisen.

Les mer: Aylar i ny film

Idol-deltaker og Hallelujah-kamerat Alejandro Fuentes er med som ferjemann, mens Kathrine Sørland og tidligere Frøken Norge-deltaker Lene Egeli er statister.

Les også: Alejandro blir ferjefører

Morten Abel spiller en lærer som tar seg av de fattige barna. Abel har tidligere spilt i filmene «Hodet over vannet» og «Alt for Egil». Veronika Flåt Tjelle, som spilte Kamilla i «Kamilla og tyven», er for øvrig også med i filmen, som jordmor.

Les også: Morten Abel i ny norsk film

Vinnie Jones
Eric Cantona er ikke den eneste fotballspilleren som har satset på en skuespillerkarriere. Som fotballspiller spilte Vinnie Jones 384 kamper i engelsk toppfotball, blant annet for Wimbledon, Leeds United og Chelsea.

I 1998 debuterte han som filmskuespiller i Guy Ritchies «Lock, Stock and Two Smoking Barrels». Senere har han blant annet spilt i «Gone in Sixty Seconds», «Snatch.», «Swordfish» og «X-Men: The Last Stand». I sommer kunne man se ham i «Year One», og for tiden er han involvert i sju nye filmer.

Tom Waits
Grammy-vinneren Tom Waits har riktignok spilt i mange filmer, men det er som artist han er mest kjent. Den særegne stemmen og den sjelfulle musikken, har gjort ham til en hyllet artist.

Men han har altså spilt i en rekke filmer, blant annet «Dracula», «Coffee and Cigarettes» og «Tigeren og snøen». I desember er han aktuell i Terry Gilliams «The Imaginarium of Doctor Parnassus». Denne filmen er foreløpig mest kjent for å være filmen Heath Ledger ikke rakk å fullføre.

Les også: De beste artistene på film

Taylor Swift
Tenåringenes nye favorittartist vil også prøve seg som skuespiller. Swift er kjent for sine countrysanger, blant annet «Love Story» og «Teardrops on My Guitar».

Hun dukket opp som seg selv i bestevenninnens film «Hannah Montana: The Movie». Nå har hun også kapret en rolle i den romantiske komedien «Valentine's Day». Filmen har en stjernespekket rolleliste, bestående av blant annet Julia Roberts, Jessica Alba, Jessica Biel, Anne Hathaway og Jamie Foxx - som bare er noen få eksempler.

Les også: Sjekk denne rollelista