Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende oljelagre

Langt mer olje på lagrene enn forventet.

Den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene viser at det var mer olje på lager i uken som ble avsluttet 1. desember.

Onsdagens rapport viser at råoljelagrene steg med 1,3 millioner fat til 327,3 millioner fat. Fortsatt er det langt mer olje på lagrene enn hva som er normalt for denne tiden av året.

Det kalde været den siste tiden har gjort at det har bygget seg opp en interesse for hvordan utviklingen for destillatlagrene har gått den siste uken. Fyringsolje inngår i destillatlagrene og i forrige uke viste disse lagrene et fall på 0,3 millioner fat. Det er langt mindre enn hva markedet hadde ventet.

Bensinlagrene økte med 3,7 millioner fat i forrige uke.

Ifølge Marketswatch forventer analytikerne Platts har spurt at råoljelagrene ville falle med 1,6 millioner fat. Det har vært store sprik i anslagene avhengig av hvilke estimater som legges til grunn. Analytikerne ventet også at bensinlagrene ville vokse med 1,2 millioner fat.

Produserer mer
USA importerte 8,4 millioner fat råolje per dag i forrige uke. Det er en oppgang på 0,33 millioner fat per dag sammenlignet med uken i forveien. Snittet de siste fire ukene viser derimot en nedgang til 8 millioner per dag fat. Det er et fall på 1,5 millioner fat sammenlignet med samme periode året før.

Når det gjelder import av bensin og bensinprodukter så lå disse på 0,78 millioner fat per dag i forrige uke, mens importen av destillater lå på 0,29 millioner fat per dag.

Produksjonen av bensin steg i snitt med 9,1 millioner fat per dag i forrige uke, mens produksjonen av destillater økte i snitt med 3,8 millioner fat.

Raffinerienes kapasitetsutnyttelse lå på 79,9 prosent i forrige uke.

Kaldt vær
Tirsdag kveld kom en oljelagerrapport fra American Petroleum Institute og her var utviklingen overraskende. Råoljelagrene falt med 2,3 millioner fat, mens destillatlagrene og bensinlagrene økte med henholdsvis nærmere 1 million fat og 5,6 millioner fat.

Det kalde været i Nord-Amerika og i Europa har medført at oljeprisen har steget til over 80 dollar per fat i det nye året. Det har vært spådd at østlige deler av USA vil få den kaldeste vinteren siden 1982. Dette har skapt forventninger om at det kommer en etterspørselsvekst etter fyringsolje og at det vil gi kraftige utslag i destillatlagrene.

Følg oljeprisen her.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken