Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende start for Jarle Andhøy og Anne Kat.

Storhetstiden for programmet kan være over, mener ekspert.

Humroristen Anne Kat. klarer ikke å redde interessen rundt ekspedisjonene til Jarle Andhøy.

«Berserk - i pionerenes farvann» hadde premiere torsdag kveld på TVNorge. Programmet samlet «kun» 168.000 seere. Det er nesten ny bunnotering for Andhøy, ifølge mediebyrået Carat.

Til sammenligning hadde første program av «Jakten på Berserk» 213.000 seere i 2015.

– Vi skulle gjerne sett 200-tallet, og det tror og håper jeg også vi gjør etterhvert. Vi møtte tøff konkurranse fra Europaligaen på egne kanaler i går. Det gjorde at gårsdagen i sum ble en fantastisk dag for oss – og vi ble største TV-gruppe blant seerne under 50 år, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks til Nettavisen.

Saken fortsetter under.

Foruten Hærland utgjør rockelegenden Petter Baarli nybegynnerdelen av besetningen når eventyrer Jarle Andhøy seiler tilbake til Antarktis. De trofaste berserkerne Rune «Supern» Olsgaard, Juan Manuel Hernandez og Nick Jaffe utgjør resten av mannskapet.

I mediebyrået Carat er også skuffelsen stor.

– Dette er ikke oppløftende for TVNorge. Dette er et av de programmene kanalen har satset på, sier TV-ekspert Morten Wiberg.

Jarle Andhøy har de siste dagene fått mye oppmerksomhet i media ifølge med rettsaken mot ham. Aktor har lagt ned påstand om at Jarle Andhøy må dømmes til 30 dagers betinget fengsel og 45.000 kroner i bot for ulovlig seilas i Antarktis.

– Det var ikke stor konkurranse fra de andre kanalene. Det var noen fotballkamper, men de er av de mindre variantene og kanskje for de mest ihuga, fortsetter Morten Wiberg i Carat.

– Det er mulig at programmet ikke står like godt lenger, fortsetter han.

Kommentarer til denne saken