Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende tall svekker børsen

Resultatvarsler og skuffende tall sender Oslo Børs videre ned. Oljeprisen tynger også.

Sjekk kursene her.

Resultatvarsler og dalende oljepris gjør at hovedindeksen på Oslo Børs faller 1,04 prosent til 382,74 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljefall og dårlige tall
De store oljegigantene Statoil og Norsk Hydro faller henholdsvis 2,41 prosent til 182,50 kroner og 2,30 prosent til 170 kroner. Oljeprisen svekker seg og et fat nordsjøolje med levering i august koster mandag ettermiddag 72,96 dollar.

En dollar koster samtidig 6,24 kroner.

DNO blir løftet 0,81 prosent til 12,50 kroner. Siste nytt rundt den populære trader-aksjen er to artikler i henholdsvis den Libanesiske utgaven av The Daily Star og på CBSNews.com. Selskapets tilstedeværelse i Irak blir omtalt i begge artiklene og det skaper ny interesse rundt aksjen.

Meglerhuset Nordea Securities er den største nettokjøperen med rundt 73,5 prosent av alle kjøpene.

Det noe mindre oljeselskapet Altinex skuffer markedet med et resultatvarsel. Produksjonene fra feltene Brage og Syd Arne vil bli mindre enn først antatt i andre kvartal. Dette skyldes redusert produksjon etter problemer med tallene. Selskapet vil likevel kunne legge frem et rekordresultat basert på den høye oljeprisen.

Markedet svarer med å sende aksjekursen ned 4,23 prosent til 1,36 kroner.

Topper
Aker Seafood klatrer 8,91 prosent til 2,70 kroner, men det er ikke omsatt for mer enn 192.040 kroner.

Artumas Group følger opp med en oppgang på 6,62 prosent til 41,90 kroner. Det er meglerhusene Credit Agricole Indosuez Cheuvreux Nordic og Fischer Partners Fondskommision som dominerer kjøpersiden i aksjen. Til sammen står de to meglerhusene for nærmere 99 prosent av nettokjøpene.

Simrad Optronics blir løftet 6,40 prosent til 9,15 kroner. Meglerhuset Orion Securities er ute med en ny analyse der de anbefaler kjøp med et kursmål på 17 kroner pr. aksje.

- Fra å være en forskningsbedrift med verdensledende produkter er Simrad Optronics i ferd med å bli en kommersiell suksess. Med en omsetning anslått til kun 302 millioner kroner i år er selskapet fortsatt i en tidlig kommersialiseringsfase, og ettersom det opererer innenfor spennende markeder i sterk vekst, skal det lite til for å mangedoble salget. Som følge av høy resultatmargin på marginalomsetningen og god skalerbarhet er det få aksjer på børsen hvor oppsiden er større om salget tar av, konkluderer analytiker Stig Myrseth i analysen.

Varsler svake tall
IT-selskapet Software Innovation topper taperlisten etter at de melder at de sliter å levere på linje med tidligere forventinger etter en gjennomgang av tallene for kvartalet. Software Innovation har i andre kvartal opplevd et vesentlig svikt i tjenesteomsetningen.

Markedet svarer med å sende aksjekursen ned 9,09 prosent til 20 kroner.

VMetro faller hele 6,56 prosent følger etter på taperlisten. Selskapet melder at de heller ikke vil innfri forventningene for andre kvartal, men forventer å rapportere faktiske driftsinntekter på om lag 67 millioner kroner, og et resultat før skatt på 15 millioner kroner for andre kvartal 2006.

Gull- og gruveselskapet Int. Gold Exploration blir sendt ned 6 prosent til 3,76 kroner. Det er meglerhusene ABG Sundal Collier og Fischer Partners Fondskommision som er de største selgerne med henholdsvis 40,5 og 22,5 prosent av nettosalgene.

Gullprisen svekker seg i takt med at oljeprisen og bekymringene rundt den geopolitiske uroen blir noe svakere. Spotprisen på en unse gull er på 623,55 dollar.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken