Gå til sidens hovedinnhold

Skulle hente sønnen - ble drept av lynet

Fotograf fanget øyeblikket lynet slo ned.

En serie sterke bilder viser øyeblikket da turisten Rosangela Biavati (36) blir truffet av lynet på en strand i Brasil. Hun og familien var i Guaruja, et populært reisemål ved kysten av Sao Paulo da den tragiske ulykken skjedde.

Fotograf Rogério Soares var på stranden da lynet slo ned, og festet til bildebrikken det eksakte øyeblikket lynet slår ned.

- Det var veldig voldsomt, en blanding av skrekk og sorg. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Det var nesten som om lynet ventet på at hun skulle gå ut i vannet, sier fotografen til den brasilianske avisen A Tribuna.

Bildene er også publisert på nettsidene til den britiske avisen Daily Mail.

På det første bildet ser vi Rosangela Biavati på ut i vannet for å hente blant annet sin elleve år gamle sønn opp fra vannet. I neste bilde ser vi lynet slå ned som spredte lysflekker og treffer Rosangela - som da er skjult bak en pickup.

De neste bildene viser med all tydelighet hva som har skjedd. Kvinnen dras lenger opp på stranden med sjokkerte familiemedlemmer rundt.

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Ifølge mannen til Rosangela skulle moren varsle sønnen og nevøene om å komme ut av vannet på grunn av det dårlige været. Til sammen var 13 familiemedlemmer på stranden den dagen.

- Vi er i sjokk. Svogeren min er knust på grunn av konas plutselig dødsfall. Vi kan ikke tro at det har skjedd, det kunne ha vært hvem som helst av oss, sier broren til offeret.

Klimaekspert Rodolfo Bonafim forteller til avisen at slike lyn er vanlig på denne tiden av året på grunn av en økning i temperatur og luftfuktighet. Det er likevel svært uvanlig at mennesker blir truffet av lynet. Sannsynligheten for å bli drept av et lynnedslag er én til to millioner.

Den youtubebaserte nyhetskanalen TomoNews har publisert en animasjon av hvordan ulykken forløp:

HTML EMBED
Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken