Gå til sidens hovedinnhold

Skummelt sterkt på Oslo Børs

Oslo Børs viste seg fra en den sterke siden torsdag. Aksjene lot seg ikke stoppe av noen ting, og rekordene sto for fall.

Knallsterk avslutning på Oslo Børs var med på sende Hovedindeksen til nye høyder. Den nye toppnotering lyder på 386 poeng, men indeksen endte opp 1,41 prosent til 385,66 prosent.

Oljeaksjene var igjen i førersetet etter at oljeprisen steg på lavere oljelagre i USA. Norsk Hydro toppet listen over de mest omsatte aksjene og steg hele 2,54 prosent til 887 kroner. Tidligere på dagen var Hydro notert til rekordhøye 889 kroner.

Statoil fulgte etter på listen over de mest omsatte aksjene, men klarte ikke vise til like bra utvikling denne dagen. Aksjene endte opp 0,29 prosent til 175 kroner.

Investorene kastet seg igjen over den noe forsømte oljeaksjen DNO. Selskapet kunne melde om positive tilbakemeldinger rundt selskapets prosjekter i Irak. Aksjen steg 4,02 prosent.

- Det er for tidlig for oss å si noe om. Vi meldte i dag at vi har boret ned til 3.000 meter og har gått gjennom de geologiske horisontene vi har planlagt, sier DNO-sjef Helge Eide til NA24/iMarkedet.no. Videre forteller Eide at de nå planlegger å gjøre testoperasjoner på brønnen de har boret.

Interessen for lakseaksjene tok seg kraftig opp mot slutten av dagen. Etter å ha ligget brakk frem til lunsjtider fikk Pan Fish og Fjord Seafood virkelig fart på seg. Aksjene steg på rykter om sterke priser. Pan Fish endte opp 5,21 prosent, mens Fjord Seafood sluttet opp 6,91 prosent.

De andre lakseaksjene endte tilnærmet uforandret.

Den russiske teleministeren, Leonid Reiman, har kommet med en uttalelse som gir støtte Telenor i kampen om VimpelCom mot Alfa Group, melder Dow Jones Newswire. Dette bidro med å sende kursen i Telenor-aksjene opp 1,73 prosent.

Cruiserederiet Royal Caribbean Cruises falt etter at konkurrenten Carnival skuffer markedet med sine tall for første kvartal. Markedet hadde ventet at selskapet skulle tjene rundt 36 cent pr aksje, mens selskapet kun kan vise til en fortjeneste på 34 cent. Året før tjente rederiet 345 millioner dollar eller 42 cent pr aksje.

Ikke nok med at omsetningen var svak, selskapet klarer heller ikke innfri forventningene i markedet når det gjelder andre kvartal. Rederiet guider et resultat på 48-50 cent andre kvartal, mens analytikerne på Wall Street hadde regnet med 57 cent. Året sett under ett ble også svakt guidet.

Rederiet Borgestad, som meldte i starten av uken at de har solgt alle aksjene i Borgestad Shipping for 400 millioner koner, toppet vinnerlisten med en oppgang på hele 14,97 prosent. Byggma fulgte etter og steg 7,61 prosent på lav omsetning.

Det var også enorm interesse for Orkla som steg 6,13 prosent etter en analyseoppdatering. Det er meglerhuset Carnegie som oppgraderer Orkla fra neutral til outperform og har satt et kursmål med fair value på 360 kroner pr. aksje.

Flere analyser rundt selskapets solcellesatsning har økt interessen for aksjen. Spekulasjoner rundt Orkla Media og den omfattende aksjeporteføljen er hovedlinjene i analysene.

IT-selskapet Apptix var den største taperen denne dagen med en tilbakegang på 6,08 prosent. Det kom ingen melding fra selskapet.

Gullaksjene har dominert vinnerlistene de siste dagene og interessen har til tider vært enorm. Torsdag kom nedturen for de som sitter posisjonert i gullselskapene. Internasjonal Gold Exploration endte ned 5,36 prosent.

Tidligere storaksjonær og forhenværende aksjemegler Sten Ihlebakke har solgt seg helt ut av gruveselskapet IGE og uttaler seg til Finansavisen at han ikke tror aksjen går i 6 kroner.

Oppgangen i aksjen har den siste tiden vært preget av spekulasjoner om at enkelte meglerhus ville komme med analyser av selskapet etter at ledelsen i IGE har vært på en frierturne til analyseavdelingene. Noen analyser har kommet om der ble det antatt kurser på rundt 6 kroner aksjen.

Et diamantprosjekt i Angola har også vært i sentral i spekulasjonene.

Crew endte ned 3,13 prosent.

- Crew meldte i går om utskillelse av virksomheten ikke relatert til gull, planer om høyere produksjon og uspesifiserte oppkjøpstilbud. Vi er positive til det første punktet men avventende til de to øvrige og opprettholder en salgsanbefaling. Det viktigste er at selskapet viser at de kan leverer på sine allerede kommuniserte målsettinger, skriver meglerhuset DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken