Gå til sidens hovedinnhold

Skyllebøtte ga VIF-seier

VALLE (vif.no): Etter en real skyllebøtte fra trener Raymond Mikkelsen i pausa hentet Vålerengas juniorer opp Moss tomålsledelse og vant til slutt 3-2. Christer Jensen og Erik Bjørdal skapte balanse i regnskapet, før Fredrik Thapper sikret seieren på overtid med et frispark fra egen banehalvdel.

- Vi ga klar beskjed om at gutta måtte vise at de var verdige til å spille i Vålerenga-drakta. Vi var nødt til å vekke dem og trua med en lang ekstratrening rett etter kampen dersom kampen ikke ble snudd, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

- Gutta tok hintet og stod frem som et helt annet lag etter pause. All honnør til dem for det.

Tidlig baklengsmål
Kampen på Valles nye kunstgressbane startet på verst tenkelige måte da Moss scoret allerede etter tre minutter. Vålerenga skapte sjanser, men fikk ikke spillet til å sitte. Moss var derimot effektive og økte ledelsen til 2-0 fem minutter før pause.

- Vi skapte nok sjanser i førsteomgang, men var ikke effektive nok. Vi kom ofte rundt på kantene og fikk slått inn, men vi vant ingen andreballer. Rommene mellom leddene våre ble altfor store, vi prøvde å tette dem, men lyktes ikke med det. Vi forsøkte også å presse høyt, men det fungerte ikke når det bare var spissene som pressa.

- I tillegg slapp vi nok en gang inn mål etter personlige feil.

Ny glød
Etter en høylytt pauseprat kom Vålerenga på banen med en ny glød etter pause. Viljen var større enn i førsteomgang og etter åtte minutter kom første reduseringssjanse da Anders Lie ble felt innenfor sekstenmeteren. Kent Brekke Jensen er vanligvis sikker fra ellevemetersmerket, men traff ikke som han skulle og ballen havnet i nettet bak målet.

Kvarteret ut i omgangen lå imidlertid ballen i nettet da Christer Jensen smatt forbi sin oppasser og ekspederte ballen under en flaksende Moss-keeper. Seks minutter senere var utlikningen et faktum. Anders Lie lurte to MFK-forsvarere med en skuddfinte og la ballen ut til Erik Bjørdal som skrudde ballen opp i lengste kryss fra hjørnet av sekstenmeteren.

- Det var et kjempefint mål, men det kom ikke som noen overraskelse. Erik Bjørdal scorer bare fine mål, skryter Mikkelsen.

Scoret fra egen banehalvdel
Vålerenga presset på, men fikk ikke ballen i mål. Kampen så dermed ut til å ebbe ut med poengdeling frem til Vålerenga fikk frispark på egen banehalvdel ett minutt på overtid. Høyreback Fredrik Thapper slo en lang ball inn foran gjestenes mål, Ivan da Silva hoppet over ballen, MFK-keeperen feilberegnet og ballen spratt inn i lengste hjørne.

- Gutta ga svar på tiltale og spilte med innsats og trøkk i andreomgang. Vi fikk tettet rommene mellom leddene og satt sjansene våre. Tre mål i andreomgang er vi selvfølgelig veldig fornøyd med og det var deilig å ta alle tre poengene på overtid. Gruppa trengte denne seieren nå.

- Vi produserte elleve klare målsjanser og jeg synes vi vant fortjent selv om vi selvfølgelig hadde marginene med oss da vi scoret på overtid. I andreomgang viste vi moral, men vi har fortsatt veldig mye å gå på prestasjonsmessig. Vi må rett og slett skjerpe oss.

Vålerenga – Moss 3-2 (0-2)
Valle Hovin kunstgress

Mål: 0-1 Moss (3), 0-2 Moss (40), 1-2 Christer Jensen (61), 2-2 Erik Bjørdal (67), 3-2 Fredrik Thapper (45)

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Fredrik Thapper, Stian Eriksen, Emilio Garcia, Kent Brekke Jensen (Ivan da Silva fra 57) – Christer Jensen, Nikolai Djupesland, Andreas Aanesrud, Prince Mambouana – Anders Lie, Bardh Shala (Erik Bjørdal fra 45)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot