Gå til sidens hovedinnhold

Skyter Sæternes VIF2 til sikker plass?

VALLHALL (vif-fotball.no): Etter en laber vårsesong har Vålerengas andrelag funnet formen i sommer. Tolv poeng er hanket inn på de siste fem kampene og i kveld kan et toppa rekruttlag klatre til sikker plass om de slår bunnlaget Groruddalen. Bengt Sæternes er blant a-spillerne som er tatt ut. Se den sterke VIF-troppen her.

Etter seier i serieåpninga mot Steinkjer fulgte ni strake tap for unge VIF-rekrutter. Da tredjedivisjonslysene for alvor begynte å blinke i juni var gode råd dyre. Mest prekær var mangelen på rutine i det bakre leddet. På ti seriekamper hadde VIF2 sluppet inn 39 mål, mange av dem tidlig i kampene.

Brocken brøyt barrieren
Løsningen på forsvarsproblemet ble å hente inn den gamle backkjempen David Brocken. Vålerengas defensive trener snørte på seg foballskoene igjen og omsatte teori til praksis sammen med sine elever. Mot nettopp Groruddalen snudde trenden i slutten av juni. Vålerenga scoret og holdt nullen.

- Det er bare å ta av seg hatten for David Brocken og måten han løser midtstopperoppgaven på uten å kunne trene mellom kampene. Det hjelper med rutine i forsvarsrekka. Når vi holder nullen, blir også seiersjansene større. Da holder det med én scoring i stedet for fire-fem for å vinne kamper, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

Fellah avgjorde sist
Da Vålerenga slo Groruddalen på bortebane for halvannen måned siden ble Mohammed Fellah matchvinner. Det blir han ikke i kveld. Midtbaneeleganten sliter fortsatt med ettervirkninger av beinbruddet sist høst og er tatt ut av trening i seks uker. Fellahs kamerat Adnan Haidar er imidlertid i troppen. Den robuste teknikeren er inspirert etter a-lagsdebuten på Ullevaal og kan fort spille en avgjørende rolle å Valles grønne kunstgress.

Helgas resultater i avdeling 2 gikk Vålerengas vei. Dermed betyr seier mot bunnplasserte Groruddalen klatring til sikker plass. Om Steinkjer avgir poeng mot Strindheim tirsdag kveld, er VIF-rekruttene over streken også når hele runden er sluttspilt. Samtidig betyr tre poeng at Enga kryper helt opp i ryggen på Oslo-lagene Korsvoll og Kjelsås.

Trøbbel for GBK
Motstander Groruddalen sliter betydelig mer. Kun én seier på de femten første kampene betyr jumboplass på tabellen. Oslo-laget kjempet helt i toppen av sin avdeling i fjor, men mistet treneren og grunnstammen i laget før årets sesong. De etablerte som forsvant ble erstattet med ungt blod, men nykommerne har foreløpig ikke maktet å løfte samarbeidsklubben til sikker plass.

To av nykommerne har en bakgrunn i Vålerenga. Lamin Bojang løp fra alt og alle som junior- og rekruttspiller på Valle for tre sesonger siden og fikk aldersbestemte landskamper for Norge. Formose Pape Mendy var juniorspiller i Vålerenga senest i fjor og viste seg som en svært målfarlig spiller fra sin midtbaneposisjon.

Vålerenga - Groruddalen, Valle Hovin kunstgress, mandag 18. august 18.00

Vålerengas tropp mot Groruddalen: Øyvind Bolthof, Christian Bjerke, Amin Nouri, Ronny Johnsen, David Brocken, Allan Jepsen, Harmeet Singh, Jørgen Jalland, Adnan Haidar, Kristian Brix, Bengt Sæternes, Emilio Garcia, Stian Eriksen, Joakim Eyde, Kent Brekke Jensen, Christer Jensen, Nikolai Djupesland, Prince Mambouana.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her