Gå til sidens hovedinnhold

- Tidenes beste skytespill

Dette er listen som får spillelskere til å smile - og bli skikkelig forbannet på en gang.

Spillmagasinet er godt kjent med listekåringer og de reaksjoner disse fremprovoserer.

Likevel ligger det i spillmedienes formidlingssjel å begi seg ut på disse konfliktområdene gang på gang. Noen ganger hamres spikeren i kisten, andre ganger høster vi sterk uenighet blant våre lesere. Spill er, og vil alltid være et subjektivt minefelt. Derfor er publisering på nett så utrolig vakkert, her kan nemlig du skrike ut om du er uenig eller ei.

Denne gangen har riktignok Spillmagasinet latt listepennen ligge, og i stedet åpnet dørene for bloggeren «Dirty Rabz» på «Explicitgamer»-forumet, og hans rangering av tidenes beste skytespill. Enjoy!

Hva mener du om listen? Fortell oss gjerne om dine favoritter i kommentarfeltet.

5. Wolfenstien 3D

«Dirty Rabz» skriver: Dette er spillet som startet det hele. Et ekte 3D-skytespill [nåvel, litt ironisk siden det bare hadde x og y-akse, red.anm.] med 360 graders bevegelser som hadde absolutt alt. Ulike våpen, forskjellige fiender, hemmeligheter og kanskje tidenes beste boss. ROBOT HITLER!! Ingenting er skumlere enn Hitler, så sant det ikke er Hitler i mekanisk dress. Dette spillet beviste konseptet til dagens største spillsjanger.

4. Doom

«Dirty Rabz» skriver: «Doom» tok alt det beste i «Wolfenstien» og skrudde det enda et hakk høyere. La oss starte med våpnene. Nå har vi pumpehagle, rakettkaster, motorsag og alles favoritt, en BFG 9000 (et fiksjonelt våpen). Istedenfor å skyte nazister skyter vi nå zombier og overveldende horder fra Satans hær. «Doom» tok også siste bossen ett hakk høyere. Nemlig ROBOT SATAN!

3. Quake

«Dirty Rabz» skriver: «Quake» gjorde ikke mye nytt, men det er ikke alltid hva som skaper storhet. Spillet tok gode ideer fra tidligere skytespill og perfeksjonerte de på sin tid. «Quake» hadde fantastiske fiendekarakterer, nydelig banedesign, solid flerspillerdel og lydbilde skapt av NNs Trent Reznor. Spillet forandret hvordan industrien skapte spill i fremtiden.

2. Halo: Combat Evolved

«Dirty Rabz» skriver: Historien i «Halo» var ikke original, grafikken ikke det nyeste og beste, men det er ikke derfor spillet er på listen. «Halo» er her fordi det klarte å gjøre det utviklere aldri hadde klart å gjøre før. Det fikk kontrollen til et skytespill i førsteperson til å fungere på konsoll. Før «Halo» hadde intet annet konsollskytespill en nærmest perfekt transaksjon fra mus og tastatur. «Halo» gjorde det mange trodde var umulig, å lage et konsollskytespill like bra (diskutabelt) som et dataskytespill, som i tillegg appellerte til et stort publikum.

1. Half Life 2

«Dirty Rabz» skriver: Karakterene så og spilte totalt annerledes fra tidligere spill. Du kunne se sorg, redsel, glede og sinne. Dette var ikke bare et skytespill. Dette var en perfekt emosjonell historie som tilfeldigvis hadde skyting i seg. I tillegg er det verdt å nevne frihetsfølelsen verdenen serverte, det sinnssyke romvesenplottet, stemmeskuespillere med fantastisk manuskript, ansiktsanimasjoner som så ukomfortabelt ekte ut. Folk hadde aldri sett noe slikt i et spill. Har du ikke prøvd «Half Life 2» før? Gjør deg selv en tjeneste og plukk det opp.

Hva mener du om listen? Fortell oss gjerne om dine favoritter.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken