Gå til sidens hovedinnhold

Slå deg til kongeriker

Utsyrt med bongotrommer slår du Donkey Kong til live igjen, denne gangen som slagkraftig konge på jakt etter nye kongeriker.

En kan jo ikke annet enn å bli begeistret over Nintendos kreative evner. I fjor trommet de liv i Donkey Kong ved hjelp av et par doble bongotrommer, og i år følger de opp suksessen med «Donkey Kong Jungle Beat».

Denne gangen handler ingenting om takt og tone, men en stormannsgal Kong på evig jakt etter nye kongeriker. Han er selv herre i Bananriket, men gir seg ikke før alle de andre frukt-rikene er lagt under seg.

Bongotrommene bruker du som håndkontroller: Slå på den venstre trommen og Donkey Kong løper mot venstre, slå på den høyre og gorillaen vender tvert om. Slå på begge og han hopper. Klapp i hendene, og bongotrommenes micorofon sørger for at den langarma helten denger til sine motstandere eller griper tak i noe kjekt.

Grafikken er latterlig, men det er strengt tatt det som foregår foran skjermen som teller med dette spillet. Du blir kjapt ivrig og slår, klapper, hyler og svetter om hverandre.

Stemningen i stua blir bokstavelig talt til å ta og føle på, og trommingen fungerer fintfint i sosiale sammenhenger (husk å henge opp nabovarsler).

Spillet i seg selv er dessverre høyst middelmådig. Etter å ha erobret det første fruktbare kongeriket har du i grunnen spilt hele spillet. Bossene på hvert brett blir litt tøffere, og du må lære deg å svømme etter hvert, men spillet byr ellers ikke på mye variasjon.

Dermed lærer du deg knepene fort og «Jungle Beat» er gjennomspilt på få timer.

Selv om det er morsomt for alle, er spillet imidlertid ymtet på barn fra tre år og oppover, og for dem er det antagelig massevis å bryne seg på. Øye/hånd-koordinasjonen vil mest sannsynlig få seg et realt oppsving.

Alt i alt er «Donkey Kong Jungle Beat» et festlig spill for hele familien, som gir deg korte, svette og stort sett morsomme stunder for TV-skjermen.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus