Gå til sidens hovedinnhold

Slakter dagligvare-IT

Rema, Rimi, Prix og Obs! selger DVD-spillere, PC-er og digitalkameraer. Hvor gode er disse produktene egentlig? Les ekspertenes svar.

I løpet av to dager i solgte Coop 8000 DVD-spillere til 399 kroner. Rema 1000 har hatt stor suksess med sin PC-satsning, og Prix varsler at de skal selge PC-er flere tusen kroner billigere enn vi er vant til i elektrokjedene.

DVD-spillere, digitalkameraer og tastaturer er havnet i dagligvarekjedenes produktsortiment. Store partier selges ut i en begrenset periode, og det til en svært billig penge.

Veldig laber kvalitet
Men ikke alle produktene er like gode. Lasse Svendsen, fagjournalist i magasinet Lyd og bilde, er ikke imponert over den generelle kvaliten på dagligvarehandelens DVD-spillere.

- Vår erfaring er at de er av veldig laber kvalitet. Disse DVD-spillerne er ikke noe jeg vil putte i mitt eget anlegg, eller anbefale noen å kjøpe med mindre de trenger en spiller nummer 2 til barnerommet, sier Svendsen.

Han mener den nedre prisgrensen for å få en bra DVD-spiller er på rundt 1 500 kroner, men tror prisen vil synke noe i januar.

Ser forskjell
Det er ikke funksjonaliteten Svensden plukker på, det er rene tekniske forskjeller som gjør dagligvarespillerne dårligere.

- Du både ser og hører det. Når det gjelder funksjonaliet er det de færreste som trenger sonefrie DVD-spillere. Leier du primært film, er denne som regel europeisk. Sonefrihet er nesten litt for nerder, sier han.

Ett produkt som kom godt ut av det, er Rema 1000s PC-tilbud. Tester i PC World Norge, Iver Gamme, har ingen problemer med å anbefale PC-en.

- PC-en er overraskende bra, men så var prisen ganske høy også. Jeg tror ikke de kunne gjort noe annet, folk kvier seg mer for å kjøpe en for billig PC enn et digitalkamera, sier Gamme.

Han er enig i at kvaliteten på de fleste IT-produktene i dagligvarehandelen er laber.

- Du får det du betaler for. Mange av både printerne, DVD-spillerne og andre produkter holder ikke god kvalitet, og er billige importvarer fra Taiwan som har fått et klistremerke med nytt navn, sier PC Worlds tester.

Se på merkenavnet
Heller ikke alle digitalkameraene som daglivarekjedene selger holder mål. Redaktør i akamera.no, Martin Lexow Wirak, mener du bør være forsiktig med mange av merkene.

- Det har vært flere tilbud på kameraer rundt 1 000 kroner som er gode, men enkelte tilbud er ikke alt for bra.

Wirak trekker for eksempel fram Musteks digitalkameraer som har blitt solgt over dagligvaredisken.

- Dette er et merke som ikke har så god standing, sier han.

Wirak råder deg til å se etter om kameraet kommer fra en kjent produsent. - Er kameraet fra en leverandør som HP, Canon, Sony eller Nikon er du trygg. Jeg ville ikke stolt like mye på Trust og Mustek.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller