Gå til sidens hovedinnhold

Spennende action på fransk

«Slangens metode» er en spennende actionfilm om hvordan livet kan gå til grunne.

Slangens metode (Le Serpent) - Frankrike, 2006. Regi: Eric Barbier. Med: Yvan Attal, Clovis Cornillac, Pierre Richard, Simon Abkarian, Minna Haapkylë.

Aldersgrense: 15 år.

Hva gjør du når noen doper deg ned og får det til å virke som om du har voldtatt og drept en person? Dette er riktignok en problemstilling de færreste trenger å bekymre seg over, men for fotografen Vincent Mandel er det en skremmende realitet.

Vincent er i ferd med å skilles fra sin kone og de krangler om hvem som skal beholde barna. Hun vil ta dem med til hjemlandet Tyskland, mens han vil beholde dem i Frankrike.

Men før dommeren rekker å komme med noen avgjørelse, er det altså noen som setter kjepper i hjulene for Vincent. En modell som har anklaget ham for voldtekt, blir drept i en ulykke foran øynene hans. Samtidig dukker en tidligere klassekamerat opp og hjelper ham, uten hans godkjennelse, vel å merke. Snart skjønner han at det ikke er tilfeldig at klassekameraten dukket opp akkurat nå.

Dette er en intenst spennende og actionfylt film. Karakterene er troverdige og det samme er handlingen. Den viser hvor lett det er å lure både enkeltpersoner og myndigheter - noe som i seg selv er skremmende.

Yvan Attal spiller Vincent med glans. Også Clovis Cornillac som klassekameraten Joseph Plender gjør en svært god innsats. De to har et godt samspill som både imponerer og irriterer publikum.

For som actionfilmer flest, kan du ikke unngå å bli irritert innimellom. Vincent tar noen dumme valg, skurken er skikkelig ond og alt ser ut til å gå riktig ille. Men så er det også det som er så gøy med spenningsfilmer. Det hadde ikke vært noe morsomt hvis alle gjorde akkurat som du ville.

Regissør Eric Barbier har laget en nervepirrende film med en god handling. Her er ikke unødvendige slåsscener eller overdreven bruk av filmeffekter, men en troverdig historieutvikling og fine karakterer.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem