Gå til sidens hovedinnhold

Slank deg på puben

Noen tilbringer mer tid på den lokale puben enn på helsestudio. En pubkjede ønsker derfor nå å hjelpe sine kunder til en sunnere hverdag.

Engelskmenn kan nå slanke seg med pub-dietten. En stor pubkjede har satt Atkins-mat på menyen fordi gjestene er redde for å legge på seg.

Den nye engelske slankemat-trenden får nå innpass til og med på pubene.

I følge den berømte amerikanske hjertespesialisten doktor Atkins skal kosten inneholde mye proteiner og lite karbohydrater, noe vår egen Fedon Lindberg også anbefaler.

Dette opplegget har nå pubkjeden Yates´s, som driver 130 puber og vinbarer over hele Storbritannia, bestemt seg for å følge.

De kommer blant annet til å servere "Yates´s-burgere", som består av grillet kyllingbryst dekket med mager ost og klemt mellom to vanlige 170 grams oksekjøttburgere i stedet for brød.

Den tradisjonelle engelske frokosten skal også reformeres. Ristet brød og bønner i tomatsaus skal bort til fordel for ekstra mye bacon og pølser.

Pubkjedens kjøkkensjef Richard Gornall forklarer omleggingen med at kundene bekymrer seg for å bli for tjukke. Derfor vil han gjøre noe med saken.

Andelen overvektige voksne engelskmenn har blitt tredoblet siden 1982. I følge helseekspertisen lider 19 prosent av engelskmennene av fedme, mens 39 prosent er overvektige.

Samtidig pågår det en livlig debatt om hvorvidt Atkins-metoden virkelig hjelper.

Siste fem saker på Mozon.no:
Tren deg røykfri
Sykepleierne har mistet draget
Har du ofte vondt i magen?
Tenåringsjenter hater kroppen
Vil forby brus i skolen

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her