Gå til sidens hovedinnhold

- Slankekurer skulle vært forbudt

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen mener slanking er det verste du kan gjøre mot kroppen din.

(SIDE2): - Uansett hva du gjør i fremtiden - ikke slank deg. Slankekurer burde vært forbudt!

Det var svaret ernæringsfysiolog Camilla Andersen i Somebody.no ga en 17 år gammel jente som ville ned fem kilo. Tirsdag svarte hun våre lesere på spørsmål om blant annet kropp og slanking.

Dette var forespørselen fra Side2 leseren
«heihei! jeg er ei jente på 17 år som er 171 høy og veier 65-66 kilo...jeg synes selv at jeg er lubben, noe vennene mine absolutt ikke er enig i. jeg vet ikke åssen jeg skal finne det tallet som viser om man er overvektig eller ikke, vet bare at over 25 er overvektig eller noe? værsåsnill og hjelp meg. synes dere at jeg bør slanke meg? For jeg vil bli minst 5 kilo lettere...vil ikke skade meg selv heller..Hjelp! »

LES MER OM HELSE, VELVÆRE OG TRENING HER

Og her er svaret fra ernæringsfysiolog, Camilla Andersen
«Din BMI er 22.5 - altså midt i det normale området. Over 25 er overvekt. Du er 17 år og fremdeles i vekst så ikke begynn å tull med kroppen din. Om du går ned 5 kg vil du fremdeles være innen normalområdet for BMI, men i nedre grense. Jeg vil ikke anbefale deg å strebe etter det, men skjønner selvsagt at du ikke ønsker å være/bli lubben - men du er ikke lubben nå.

Ta vare på kroppen din, sørg for at den er sunn med variert kost og bevegelse hver dag. Det er tross alt bedre å ha en kropp med noen kilo ekstra som er i god form enn å ha en tynn kropp som er i dårlig form.

Og uansett hva du måtte gjøre i fremtiden - ikke slank deg. Slankekurer burde vært forbudt ! »

LES HELE NETT-TREFFET HER; Hvordan stramme opp kroppen

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere