Gå til sidens hovedinnhold

Tror de er overvektige

Bare en av 17 slanke kvinner mener hun er tynn nok.

(SIDE2): Christina Hendricks fra «Mad Men» er en kvinne som er svært komfortabel med sin kropp. Men selv om mange beundrer hennes former, så viser det seg at de fleste normalvektige kvinnene mener de er for store.

En undersøkelse utført av «Slimming World» viser at britiske kvinners selvbilde er sjokkerende misvisende. Mer enn 2000 kvinner var med i undersøkelsen, og svarte på spørsmål angående deres selvbilde og vekt, skriver Daily Mail .

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Et av spørsmålene handlet om hva de følte når de så seg selv i speilet. Bare 13 prosent av de spurte fortalte at de var fornøyd med det de så. Mer enn seks prosent av kvinnene, som alle har blitt målt til å ha en sunn BMI, beskrev seg selv som tynn.

Vil være modell-tynn
I en av gruppene ville seks prosent beskrevet seg selv som overvektig. Mange fortalte at de ble depressive av å se seg selv i speilet.

Pam Spurr, en psykolog som diskuterer kroppsbilde i boken «How To Be A Happy Human», mener kvinner ikke blir fornøyde, før de er like tynne som modellene.

- Kvinner har altfor høye standarder. De tror at andre ser på dem og tenker at de er overvektige. De tror at kulturen vår forventer at de skal være like tynne som supermodeller, sier Spurr.

Angstfylte situasjoner
Administrerende redaktør i «Slimming World», Caryl Richards, mener kvinner bekymrer seg for mye over egen kroppsvekt.

- Kvinner bekymrer seg mer enn nødvendig. Mye mer enn menn. De alt for opptatte av hva alle andre mener. De kan ofte hate hvordan de ser ut og føler seg. Det å kjøpe klær, og å kle på seg, kan fort bli en angstfylt situasjon, sier Richards.

Menn viser seg å ha et bedre selvbilde enn kvinner. Bare seks prosent av de spurte, mente de var overvektige.

Undersøkelsen viser også at kampen mot vekten, ofte fører til minst fire følelsesmessige kriser i hverdagslige situasjoner. For eksempel det å se seg i speilet, bli fotografert, møte gamle venner, prøve klær, og å pynte seg for å gå ut en kveld.

LES MER:

Sjokolade du ikke blir fet av

Gikk ned 20 kilo på 20 uker

Slanketabbene

Kommentarer til denne saken