(SIDE2): Onsdag 6. mai er nemlig dedikert til årets kosedag. Dagen i dag har fått navnet «The International No Diet Day» (INDD). Anti-slankedagen er en årlig markering for å akseptere kroppen, at vi alle er skapt forskjellig og har ulik fasong.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Derfor skal du spise
INDD oppsto i 1992 da den britiske feministen Mary Evans Young ønsket å rette fokus mot faresonene ved slanking og ønsket oppmerksomhet rundt anoreksi og andre spiseforstyrrelser.

Young står bak boken «Diet Breakers». Ifølge nettstedet Eskimo startet hun INDD etter at hun så et TV-program med kvinner som utførte magereduksjonsoperasjoner. I samme program kom det fram at en 15 år gammel jente begikk selvmord fordi hun ikke orket å leve fordi hun var tykk. Etter dette bestemte Young seg for at noen må stoppe «denne galskapen», som hun selv uttrykker det. Hun sendte ut en pressemelding som het «Fat Woman Bites Back», og fikk en del medieoppmerksomhet.

I denne forbindelse stilte hun også på et TV-intervju hvor hun oppfordret alle til å feire «the International No Diet Day» 6. mai. Datoen har ikke noen annen betydning enn at det var det tidspunktet hun stilte til intervju.

Siden 1992 har feministgrupper i Storbritannia feiret dagen, og feiringen har de siste årene blitt fulgt opp – spesielt i USA, Canada, Australia, New Zealand, India og Israel, skriver nettleksikonet Wikipedia.

Målet er også å påpeke at det ikke finnes en idealkropp, ha en dag hvor man skal slippe å tenke på slanking, og presentere fakta om slankeindustrien.