Gå til sidens hovedinnhold

Derfor går du ikke ned

Slanker du deg uten å bli slankere?

(SIDE2): Grunnen kan være trening, overspising eller stress, ifølge dansk ernæringsekspert.

Det er lett å gi opp hvis du føler at vektnålen står stille selv om du prøver å slanke deg. Men det kan være noen forholdsvis små ting du bør endre for å få fart på slankingen, skriver danske Ekstrabladet.

Her er ernæringsfysiolog Katja Maria Jacksons tips til hva du bør være obs. på i slankeprosessen.

TRENING
Det er vanskelig å gå ned i vekt dersom du utelukkende trener og ikke endrer kostvanene samtidig. Mye trening gir også økt appetitt og de kaloriene du nettopp har forbrent kan like fort snike seg på igjen via ekstra kalorier.

Det er en god idé å supplere kondisjonstreningen med styrketrening som sit-ups, armhevninger og ryggøvelser. Det øker etterforbrenningen i 48 timer etter treningen.

OVERSPISING
Bare 100 kalorier mer om dagen enn det du trenger kan være grunn nok til at du står på stedet hvil. Det kan også hende at du har spist fornuftig i fire dager, men tillater deg selv kake og sjokolade en dag. Det ene energioverskuddet kan fort dekke opp det underskuddet de fire forrige dagene.

SØVNMANGEL
Manglende søvn kan også føre til overspisning og fedme. Får du ikke nok søvn, tror kroppen din at du er stresset. Og den utskiller derfor stresshormonet kortisol, som øker appetitten.

Dårlig og utilstrekkelig søvn påvirker også motivasjonen, immunforsvaret og humøret. Uten de tre tingene kan det være vanskelig å holde gnisten oppe, og kjempe videre.

STRESS
Travelt på jobben? Det kan også være årsaken til at du ikke går ned i vekt. Som ved for lite søvn, skiller kroppen ut kortisol - som gjør deg mer sulten og så er det lett å spise for mye.Sørg for å ta et par minnutter for deg selv hver dag hvor du slapper helt av, ta en massasje så ofte du kan og kutt ned på arbeidstiden - hvis mulig.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg