Gå til sidens hovedinnhold

Ny trenddiett: Nå skal du snakke deg tynn

Bruk din indre stemme til å gå ned i vekt.

(SIDE2): Det kommer stadig nye trenddietter og slankebøker på markedet, og alle hevder at man endelig har funnet løsningen for en suksessfull vektnedgang.

Selvsnakking

Nå er det det å «snakke seg tynn» som er en av de nyeste slanketrendene, ifølge Daily Mail.

Hypnoterapeut John Richardson mener nemlig hemmeligheten for å lykkes med slankingen er å begynne å snakke til seg selv, skriver den britiske avisen.

Han er aktuell med boka «Talk Yourself Slim» og for å oppnå idealvekten mener Richardson at man må identifisere og stille spørsmål til seg selv, samt utfordre og endre sin atferd som bidrar til at man blir overvektig.

For å gjøre dette har forfatteren utviklet et system som han kaller «selvsnakking»-dietten som innebærer at man skal bli klar over dårlig oppførsel og dårlige valg, og fortelle deg selv at du skal unngå dette og hvorfor.

Når det gjelder det å gå ned i vekt betyr dette at man blir klar over sin atferd som fører til vektøkning.

- Man bruker sin indre stemme og man snakker ofte med seg selv uten å egentlig tenke over det. Det du sier til deg selv kan ha en stor effekt på hvordan du føler deg og hva slags valg du tar, sier Richardson.

Ditt eget ansvar

Han mener det er flere grunner til at mange sliter med å gå ned i vekt og den største grunnen hevder han er strenge dietter.

- Det er ikke maten som gjør oss overvektige, men hvordan vi spiser. Det er atferd og sosiale foreninger som er de grunnleggende årsakene til fedmeepidemien, sier han og legger til at det er ikke strenge slankedietter som er løsningen til å behandle overvektsproblematikk.

Men selv om du blir mer klar over hva som fører til at du inntar mer energi enn det kroppen bruker, så innrømmer Richardson at selvsnakking ikke har like god effekt hvis du kun velger «junk food» og annen usunn mat.

- Kroppen din trenger rene og naturlige råvarer, og masse vann. Å velge næringsrik mat samtidig som man spiser i mindre mengder vil hjelpe alle.

Han påpeker også at det å gå ned i vekt ikke skjer over natta.

- For at man skal gå ned i vekt er det du selv som må ta ansvar. Veien til en suksessfull vektnedgang er ikke lett, men det er noe som alle kan oppnå.

Kommentarer til denne saken