Gå til sidens hovedinnhold

Slapp ut av fengsel i natt

Bare noen timer etter at hun ble arrestert, slapp Rebekah Brooks ut igjen.

Den tidligere toppsjefen i Murdoch-selskapet News International, Rebekah Brooks, ble natt til mandag løslatt mot kausjon, få timer etter at hun ble pågrepet av britisk politi.

43-åringen var tidligere redaktør i tabloidavisene News of the World og The Sun, som anklages for å ha avlyttet telefonene til flere tusen privatpersoner.

Brooks er den foreløpig tiende personen som er blitt arrestert i forbindelse med telefon-hackingen. Hun har hele tiden nektet befatning med avlyttingen. Likevel troppet hun søndag frivillig opp hos politiet i London, som kort tid etter opplyste at hun var pågrepet, mistenkt for telefonavlytting og korrupsjon.

London-politiet bekreftet natt til mandag at hun ble løslatt mot kausjon.

- Hun ble løslatt mot kausjon rundt midnatt og skal møte opp hos politiet igjen i slutten av oktober, het det i en kunngjøring.

I tillegg til å være en av mediemogul Rupert Murdochs høyest betrodde medarbeidere, er Brooks en venn av statsminister David Cameron. Ifølge økonomiredaktør Robert Peston i BBC, står hun nær de aller mektigste personene i Storbritannia.

Samtidig med opplysningen om løslatelsen, kommer nyheten om at Rupert Murdochs selskap News Corporation raser i verdi. Aksjene har gått ned om lag seks prosent, og selskapet er på sitt laveste på to år, melder BBC .

Kommentarer til denne saken