(SIDE2): Ryktene gikk onsdag om at Quarten kunne bli avlyst etter at sikkerhetsselskapet ProSec, som styrer sikkerheten på mange av Norges største musikkarrangement, har truet seg med å trekke seg fra området fordi de ikke har fått betalt.

På en pressekonferanse i Kristiansand avdramatiserte festivalsjef Arild Buli det hele, og både Buli og ProSec kunne bekrefte at festivalen fortsetter som planlagt.

- Jeg har 32 mann i jobb på Quartfestivalen. I lønnsutgifter koster det 100.000 kroner per dag. Det er ikke et galt anslag. I tillegg kommer boutgifter og utstyr som er leid inn av underleverandører, sa Henning Kristiansen, sikkerhetssjef på Quart og daglig leder i Pro Sec til fvn.no tidligere i dag.

- Misforståelser og krisemaksimering
På pressekonferansen avviste han at dette kunne sette en stopper for festivalen.

- Dette er veldig satt på spissen. Første dagen var en suksess sett fra vår side, sa han til de fremmøtte på pressekonferansen.

- Jeg beklager på det sterkeste at dette har fått slik medieinteresse, sa han senere til TV 2 Nyhetskanalen. Vi har fått betaling og kjører videre som ønsket, sier han og mener det hele skyldes misforståelser og krisemaksimering.

Festivalsjef Buli garanterer at festivalen fortsetter ut uka, og sier at om det går som planlagt kan Quart fortsette også til neste år.

- Dette er bare småpenger i forhold til det vi har måttet hoste opp tidligere. Dette er en 50-100 millionerfestival, så hvordan vi ligger an får vi finne ut etterpå. Men jeg står bak og garanterer for alt, sier Buli til TV 2 Nyhetskanalen på spørsmål om festivalens økonomi.

- Vet ikke om det er sabotasje
Festivalsjefen innrømmet at de har hatt noen problemer med logistikken så langt. Han måtte på pressekonferansen blant annet forklare hvorfor han selv som investor og festivalsjef måtte trå til på mange praktiske oppgaver.

Han forklarte at når det ble knipe måtte alle trå til, og la ikke skjul på en viss irritasjon over deler av problemene.

- Flere frivillige har ikke stilt opp. Jeg vet ikke om det er sabotasje eller andre årsaker, men det er ikke tilfredsstillende. Vi har tatt tak i mye, og køproblemene er blant annet tatt tak i i dag.

- Nå skal vi bare glede oss over det flotte været. Etterpå kan dere bry dere om andre ting som Bulis gode eller dårlige økonomi.

Kunstig høye besøkstall?

Ifølge P4 regner Quartfestivalen i Kristiansand at ukepass som gjelder på to arrangementer daglig i fem dager er det samme som ti solgte billetter.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ifølge P4 regner vanligvis festivaler ukepass som én billett per dag.

Festivalen har anslått at de har solgt 50.000 billetter, men kan ikke opplyse om hvor mange mennesker som har kjøpt billetter til den pågående festivalen.

- Nei, vi vil jo ikke gjøre det. Men vi har et bredere sortiment og mulighet for musikkinteresserte, så dette er egentlig bare et bedre tilbud. Så splitter vi prisene litt. Du betaler for det du får. Vil du ha hele pakka, så får du en rabattert greie, sier festivalsjef Arild Buli til P4 på spørsmål om de skrur opp tallene.

Det har ikke lyktes Side2 å komme i kontakt med Quartens pressetalsperson på nåværende tidspunkt.


Redaktør for bransjemagasinet Farojournalen, Asbjørn Slettemark har følgende å si om Quartens tellesystem når det gjelder billetter:

- Jeg skjønner at en har lyst til å få publikumstallet så høyt som mulig, for folk som sitter på vippepinnen og få dem til å tro at dette er en suksess, og få dem til å komme hit. Men resultatet kan jo bli smertefullt når en ser at det er lite folk her, hvis det ikke kommer så mange, sier Slettemark på festivalens første dag som ifølge P4 så ut til å være godt besøkt da Slash med venner sto på scenen på Odderøya.

Les hele saken og hør klipp på hos P4.

Gamle helter på scenen
Side2 er ikke til stede på årets Quart-festival. Anslagene over hvor mange som fikk med seg gårsdagens oppvisning fra den gamle rockehelten Slash med venner varierer fra 14000 på Dagbladet.no og 15000 på VG.no.

Om forventningene til musikalsk storhet ikke var på plass hos alle var det i hvert fall knyttet mye spenning til hva artistene på scenen faktisk skulle servere festivalpublikumet i Kristiansand. For samlet sett har de en del klassikere på CV-en de artistene som sto på scenen tirsdag.

Dagbladet belønner Slash & Friends med terningkast fire, mens VG trillet terningen til en treer.

Kveldens høydepunkt blir Slash' «Black Or White»-riff og «Knockin' On Heaven's Door» - begge hyllester til Michael Jackson, og dermed det eneste ved denne bisarre seansen som har med nåtid å gjøre, skriver VGs anmelder Thomas Talseth om konserten.

På YouTube kan man se flere publikumsvideoer fra konserten. En av dem som viser Qzzy Osbourne i aksjon ser du under.

HTML EMBED