(BIIPMAG): Det er ikke så lett å vite hva som skal til for å få en date, enten du er jente eller gutt. Timing, så vel som mot og guts, er viktige faktorer – sammen med disse 5 gyldne reglene:

Les også: Hva slags kjæreste er du?

1. Vær selvsikker!
Vær komfortabel med hvem du er og hvordan du ser ut. Ikke forsøk å skifte look eller personlighet for å få tak i noen – han/hun er garantert ikke verdt det. Dessuten; selvsikkerhet lyser fra dem som er trygge på seg selv, og er en stor turn-on. Smil til deg selv i speilet, hev hodet, og lat som om du eier rommet du går inn i, uten å være altfor høy på pæra. Jo fortere du selv synes du er bra, jo fortere vil andre også legge merke til deg.

2. Gå ut og møt folk!
Det er så å si umulig å få en date dersom andre ikke vet hvem du er, eller at du er tilgjengelig. Å mingle og treffe nye mennesker er ofte lettere andre steder enn på byen (hvor det er mange som jakter), ettersom dere blir kjent på en annen måte. Øv deg på å være åpen og imøtekommende på jobb, på treningssenteret, mot venners venner, og folk du møter tilfeldig på butikken eller i oppgangen til blokka di.

3. Vær tålmodig, ikke desperat!
Å være tilgjengelig betyr ikke det samme som å kaste seg over den første og beste du treffer, med mindre du er ute etter en one night stand, som sjelden leder til noe mer. Bruk tid på å bli kjent med folk før du ber dem ut, da er det større sjanse for at han eller hun sier ja, og du har dessuten muligheten til å vurdere om dere virkelig kan passe sammen.

4. Send ut riktige signaler!
Å spille ”hard to get” funker ikke i bli-kjent-fasen. Om du gjemmer deg, ser vekk, eller spiller totalt uinteressert hver gang din potensielle date er i nærheten, er ikke sannsynligheten veldig stor for at det blir noe mer, er den vel? Vær interessert, hold samtalen mellom dere i gang, søk øyenkontakt, og vis initiativ.

5. Tør å spørre!
Når alt kommer til alt, er det bare én måte å finne ut om det kan bli noe mer. Spør om han/hun vil ta en kaffe en dag, en middag, eller finne på et eller annet. Tenk over hva du har lyst til å gjøre en kveld sammen med akkurat denne personen, som vil gi dere sjansen til å bli bedre kjent. Unngå steder dere ikke kan prate, som høylytte utesteder eller kino, men sørg for at dere har noe å gjøre som gir dere noe å snakke om, som å dra på bowling eller et kult spisested. Ikke tenk på eventuell avvisning, bare spør! Det verste som kan skje, er at du får et nei – Den som intet våger, intet vinner.

Lykke til!

Les også:
Bli en mingleekspert
Disse tv-parene elsker vi
Hva slags kompiser har du?
Hva slags venninner har du?


Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her!