(SIDE2): Enten det er for det samme eller det motsatte kjønn ønsker de fleste av oss å framstå kulere enn vi er. Ved å virke interessant får man oppmerksomhet, og en sjanse til å vise sitt virkelige, kule jeg.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden her

AskMen har kommet fram til at for å få den oppmerksomheten kan man enten gjøre noen endringer med seg selv, eller bare late som.

EKTE MÅTER:

Skjul svetten
Deodorant er ganske kjekt uansett, men ekstra viktig for de ekstra kule. Litt arbeidssvette derimot, er ganske så sexy.

Heng og sleng
Kulhetens ironi er at jo hardere du prøver, jo mindre sannsynlig er det at du klarer det. Uten å se ut som Langbein bør du ha en holdning som tilsier at du er komplett likegyldig til alt som foregår rundt deg. Legg deg slapt i stoler, len deg mot vegger og bare heng rundt, som om du mangler et par ryggvirvler.

Ha en Bob Dylan-favoritt
Bob Dylan er nesten symbolet på kulhet. Velg ut et par favoritter fra hans enorme referanseregister, og folk vil tro du har peiling. Du får til og med bonuspoeng hvis du klarer å tyde den kryptiske mumlingen.

Vær rolig
Kule mennesker lar seg ikke vippe av pinnen, så lær av dem og tell til ti før du lar følelsene ta overhånd. De kontrollerte, beherskede men likevel sylskarpe er alltid vinnerne, og kommer unna med det meste. Lær for eksempel av Matthew McConaughey, som klarte å holde seg kul selv da han ble arrestert for å spille bongotrommer naken i 1999.

Følg med på trendord
Kule mennesker har en betegnelse på alt, særlig seksualiteter. Føl med på sider som Buzzwhack og Webdoh.

Klipp håret kort
Hvis vikene vokser og håret blir gråere kan du komme eldringen i forkjøpet og klippe det vekk. Det er ryddig, presentabelt og mindre harry enn for eksempel hentehår. En god hårklipp er verdt pengene, så du kan la moren din slippe unna.

Jentene bør ha det litt lengre, men kort hår er i vinden. Sjekk ut disse for inspirasjon:
Kort hår er tilbake

FALSKE MÅTER:

Si at du er fra en kulere by
I Norge innebærer dette gjerne en viss endring i dialekten, men i utlandet er det merkes ingen forskjell. Avhengig av utseende kan du til og med late som om du kommer fra et annet land. Ved å lære deg den rette aksenten kan du komme fra nesten hvor som helst.

Lat som du kan flere språk
Dette krever selvkontroll, for du kan virke pompøs. Men ved å komme med kommentarer som «Thailenderne har et vakkert ord for et slikt øyeblikk, men det er dessverre umulig å uttale..» kan du virke verdensvant. Du kan også utnytte norsken for det den er verdt. Utenlands kan det til og med virke eksotisk, og lite er så festlig som å lære engelskmenn skitne ord.

Bli «noe innen media»
Enten du faktisk er en del av det eller ivrig bruker av det, er det mange som fascineres av media. Det finnes dessuten uttalige diffuse jobbtitler, noe du kan benytte seg av. Ved å si at du er «new-media produsent» eller «online creative stategist» høres du hipp og trendy ut. Sleng inn ord som «digital», «creative» og «executive», og nyt oppmerksomheten før du må forklare hva det faktisk går ut på.

Les også: