Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir jenter lykkelige

Mange kvinner er for dårlige til å ta vare på seg selv.

(SIDE2): Enten det er fordi du har barn, en krevende jobb eller folk rundt deg som trenger deg, er det svært mange kvinner som glemmer seg selv i alt kaoset.

I følge Ivillage.com er det på tide å pleie egoet, fordi et lykkerligere deg vil ha «en positiv effekt for både selvfølelsen og omgivelsene».

Slik gjør du det:

1. Drit i dietten
Å telle kalorier, unngå godteri og få dårlig samvittighet for et stykke kake er slitsomt. Derfor bør du, i alle fall for en helg eller to, unne deg selv akkurat det du har lyst på. Inviter venner over på et godt måltid med en ordentlig dessert, for akkurat som at å spise bare salat en dag ikke gjør deg tynn vil ikke et godt måltid gjøre deg tjukk.

2. Dra på ferie alene
Mange tror langhelger og storbyferier er forbeholdt par, men det kan faktisk være gøyere å reise på ferie alene. Så ikke utsett den reisen du alltid har hatt lyst til å ta, for det rette tidspunktet kommer ikke av seg selv. Drar du alene kommer du lettere i kontakt med folk, og kanskje du finner den rette der?

3. Kutt ned sladder
Uansett hvor artig det er å lese om Victoria Beckhams favorittmat eller Justin Timberlakes hobbyer må du huske å være tilstede i din egen verden, og ikke dagdrømme deg inn i kjendisenes. Kanskje det er på tide å våkne opp?

4. Date deg selv
Er du lei av dårlige dater? Ikke gidd å gå på nok en kjedelig middag, men heller bruk litt tid på å bli kjent med deg selv. Hvis du gjør det du har lyst til og ikke tenker så mye på framtiden blir du kanskje mer innstilt på å finne «den rette» framfor «en fyr»?
Pluss, ved å dyrke dine egne interesser er det kanskje mer sannsylig at du finner noen som deler dem.

5. Følg drømmene
Hvorfor jobbe med finans når du egentlig er forfatter? Du kan tjene gode penger på det du liker best, så lenge du er smart. Hvis du alltid har drømt om å starte et bakeri kan du for eksempel starte så smått på ditt eget kjøkken på siden av hva du vanligvis driver med, og kanskje det blir til noe større når du bare får begynt? Å sitte med en jobb du hater og klage over at sjansen er forbi fører ikke noe godt med seg.

6. Ha fantastisk sex
Uten mening. De fleste leter etter kjærligheten, men for en gangs skyld kan du date en komplett idiot bare fordi han er god i senga. Så lenge du beskytter deg selv fysisk og psykisk er det ingenting i veien for å la instinktene styre.

7. Møt frykten
De fleste er redd for noe, det kan være alt fra edderkopper til høyder. Men ved å møte frykten vil du oppdage at du antagelig gir det du er redd for mer makt enn det egentlig har. Ingen foreslår at du sover på en kirkegård, men ta små steg og du vil merke at selvtilliten stiger.

8. Kom deg videre
Hvis du fremdeles går med leppestiften du brukte på ungdomsskolen kan det være på tide med en oppdatering. Mange tviholder på de gamle klærene fordi de tror det får dem til å virke yngre, men ofte har det motsatt effekt. Du trenger ikke bli en trendnisse, men en ny hårklipp kan gjøre underverker. Det skal heller ikke mye til for å oppdatere en garderobe.

Les mer her

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant