Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir mobilhøsten

Ny mobil i høst? Disse kan du velge mellom.

Sommeren er på hell og høsten er allerede godt på vei. Hva er vel bedre enn å gå mørkere tider i møte med en ny mobiltelefon.

I tillegg til en hel del mobiltelefoner som har kommet på markedet i løpet av sommermånedene, har produsentene en rekke mobiltelefoner som ligger klare for butikkhyllene i løpet av høsten.

Samsung
Samsung startet høsten friskt ved å lansere tre nye mobiltelefoner. Som regel tar det tid fra lansering til telefonene faktisk dukker opp i butikken, men denne gangen virker det som om Samsung har klart å holde informasjonen tett til brystet helt til de var klare for salg.

Youtube-mobilen - L760
Samsung L760 er en av høstens underholdere og er også kjent som Youtube-telefonen. Med denne slipper du å sitte hjemme foran pc-en for å se Youtube-videoer.

Den har stor skjerm, enkel navigering og mange spennende funksjoner. Det er blant annet mulig å synkronisere musikken i mobilen automatisk med datamaskinens Windows Media Player.

Du kan surfe i raske hastigheter med både edge og 3G, ta bilder i opptil to megapikslers oppløsning, spille inn video, blogge og høre på musikk.

Forventet pris uten abonnement er rundt 2500 kroner.

Svart eleganse - J200
Samsung J200 er en slank mobiltelefon med klassiske former. Den minner funksjonsmessig om skyvemodellen L760, og lar deg surfe med både edge og 3G-teknologi. Også nedlasting av musikk og annet innhold går kjapt med denne mobilen.

Telefonen har et kamera som tar bilder med opptil 1,3 megapikslers oppløsning, i tillegg til et enkelt kamera for bruk til videosamtale. Den har også mp3-spiller, støtte for minnekort og mulighet for å høre på stereolyd trådløst over Bluetooth.

Forventet pris uten abonnement er rundt 1600 kroner.

Slank snakkis - C170
Slanke C170 er langt mindre avansert enn de andre høstnyhetene fra Samsung, men tilgjengjeld er den langt slankere. Med et midjemål på kun 8,9 millimeter, er dette en av høstens smaleste mobiler.

Dette er mobilen for de skravlesjuke. Den har verken edge eller 3G, så surfe kan du mer eller mindre bare droppe. Til gjengjeld har den radio, så du kan holde deg oppdatert på andre måter. Dette vil bli en av høstens rimelige mobiltelefoner.

Forventet pris uten abonnement er rundt 900 kroner.

LG
LG har et par nyheter klare for høsten, men det har ikke vært spesielt mye oppstyr rundt de nye, forholdsvis enkle modellene. Det kan derfor se ut til at LG satser på å fortsette å selge godt av de populære modellene Prada og Shine utover høsten.

Skyvbar eleganse - KE500
I tillegg til de populære modellene kommer LGs KE500 ut i butikkhyllene. Dette er en elegant, men rimelig mobiltelefon for de motebevisste med litt stramt budsjett.

Telefonen tar bilder med oppløsning på to megapiksler og skjermen kan vise hele 256 000 fargenyanser.

KE500 har edge og lar deg derfor surfe på greie hastigheter, den har 60 MB internminne og mulighet for minnekort av typen microSD.

Forventet pris uten abonnement er rundt 1900 kroner.

Motorola
Mens Samsung nettopp har lansert telefonene som kommer fra dem denne høsten, er det lenge siden Motorola lanserte sine høstnyheter. På mobilmessen 3GSM i februar hadde Motorola med seg et par av telefonene som nå er rett rundt hjørnet.

Tradisjonstro - Motorola Razr 2 V8
En av nykommerne er Motorola Razr 2 V8. Som navnet røper har Motorola gjort seg ferdig med den første serien Razr-modeller, og gjort seg klare for runde nummer to.

I god, gammel Razr-tradisjon er V8 en slank foldemobil med en tykkelse på bare 12 millimeter. Både den innvendige og utvendige skjermen har god størrelse og en oppløsning på 320x240 punkter.

Kameraet tar bilder med oppløsning på opptil to megapiksler, men uten autofokus tør vi ikke være overveldende positive med tanke på bildekvaliteten. Telefonen har 420 MB minne og muligheter for eksterne minnekort, ved behov for det.

Forventet pris uten abonnement er rundt 3200 kroner.

Bananmobilen - Motorola Rizr Z8
Å kalle Motorola Rizr Z8 for en bananmobil er kanskje å trekke det litt langt, men den nye bøyelige designen gjør at den ser ut som nettopp det. Telefonen er skyvbar og har fått et ekstra ledd, så mobilen skal følge ansiktets profil når du skyver den ut.

Telefonen har operativsystemet UIQ, og skiller seg derfor fra de fleste andre modellene fra Motorola. Skjermen er derimot ikke trykkfølsom, så du er avhengig av knappene for å navigere deg frem.

Motorola Rizr Z8 er en skikkelig råtass med nesten alt du kan tenke deg av surfemuligheter. Du får superhastigheter med edge, 3G og HSDPA, men dessverre kan du ikke surfe over det trådløse nettet. Du kan knipse bilder med to megapikslers oppløsning og selvsagt høre på musikk med mediespilleren på telefonen.

Forventet pris uten abonnement er rundt 3800 kroner.

I løpet av høsten kommer vi trolig også til å kunne stifte nærmere bekjentskap med Motorola Q9 og Motorola Razr 2 V9.

Nokia
Også finnene har en del nyheter for oss denne høsten. Det er litt usikkert hva de kommende månedene har å by på av modeller, men noen er i alle fall spikret og på vei ut i butikkene.

Moteløven - Nokia 7500 Prism
Nokia tør å være litt rampete i designet denne høsten. Nye 7500 Prism skal være inspirert av diamanter og har derfor fått et tastesett delt opp i triangler. Telefonen er den minst avanserte av de to nye motetelefonene i Prism-serien, men har allikevel støtte for surfing i greie hastigheter over edge.

Telefonen har siste utgave av Nokias mest brukervennlige grensesnitt, et kamera som tar bilder i to megapikslers oppløsning, samt en mediespiller. Dersom ikke Nokia har underdrevet veldig, bør du belage deg på å ha med deg laderen i lomma eller veska med denne mobilen. Taletiden er nemlig oppgitt til skuffende 2,5 timer.

Forventet pris uten abonnement er rundt 2000 kroner.

To dråper vann - Nokia 6500
Nokia har lansert to versjoner av Nokia 6500 – en med betegnelsen Classic og en med betegnelsen Slide. Utseendemessig er brødrene langt fra like, men under panseret finner vi en rekke likheter.

Begge telefonene har både edge og 3G for rask surfing, og begge har det populære brukergrensesnittet Series 40. Begge to er også laget i metall, men mens Classic-versjonen er i aluminium er Slide-varianten i rustfritt stål.

Skyvemobilen har et kamera med oppløsning på 3,2 megapiksler, autofokus og blitz, mens den klassiske varianten har en oppløsning på to megapiksler. Også videokameraet på skyvemodellen er svært mye bedre enn den klassiske.

Forventet pris uten abonnement er rundt 3500 kroner for Slide og 3000 kroner for Classic.

Bestselgeren - Nokia 2760
Nokia har det med å slippe superselgere. Med 2760 kan de ha gjort dette igjen. Dette er en foldemobil i god Nokia-stil, med både kamera, Bluetooth, radio og støtte for mp3. Hovedgrunnen til at vi tror dette kan bli en superselger er at den er billig, men allikevel har de mest vesentlige funksjonene.

Nokia 6101 og 6103 ble superslagere, og vi mistenker at denne kan komme til å gå i forgjengernes fotspor.

Forventet pris uten abonnement er rundt 850 kroner.

Enkel og billig - Nokia 1200
Siste telefon ut som er bekreftet fra Nokias side er den helt enkle modellen Nokia 1200. Dette er en telefon for dem som ikke skal gjøre noe som helst annet enn å ringe.

Telefonen har ikke kamera, ikke mp3-spiller og ikke engang fargeskjerm. Batteritiden og den lave prisen er vel stort sett det Nokia 1200 kan lokke med. Er du ute etter en helt nedstrippa telefon, er dette med andre ord en mulighet.

Forventet pris uten abonnement er rundt 450 kroner.

Sony Ericsson
Skal du ha ny mobiltelefon nå, har ikke Sony Ericsson noen helt store overraskelser å by på. Høstens kanskje stiligste mobiltelefon er allerede i butikkene, og utover det tar det litt tid før vi ser nye modeller i butikken den svensk-japanske produsenten. Sony Ericsson T650i koster fra 3500 kroner.

Har du derimot tid til å vente kommer det nye kameraflaggskipet K850i og Walkman-telefonen W910i i løpet av neste måned.

HTC
Heller ikke HTC har noen store nykommere i butikkene akkurat nå. Dersom du har tid til å smøre deg med litt tålmodighet, er det allikevel ikke en kjedelig høst du går i møte.

Forbedret bestselger – HTC TyTN II
HTCs lille lommekontor TyTN er her i ny drakt – med den passende betegnelsen TyTN II. Det er nemlig svært mange likheter mellom de to enhetene.

Med både edge, 3G og HSDPA har du alltid raske hastigheter avhengig av nettet der du befinner deg. I tillegg finner vi selvsagt trådløst nett og Bluetooth.

Skjermen har blitt enda større, vinklet og trykkfølsom. Dermed er telefonen enda bedre å håndtere enn forgjengeren.

Forventet pris uten abonnement er 6500 kroner.

Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr