Gå til sidens hovedinnhold

Slik er din nye favoritt

Nå er oppfølgeren til HTSs suksessmodell S710 omsider lansert. Vi har prøvekjørt den.

Selv om slektskapet mellom de to modellene er tett, så ser vi raskt at S730 er en annen mobiltelefon enn det S710 er. 3G-versjonen er en del tykkere enn GSM-varianten, samtidig som den har en langt kjedeligere design.

Korpulent
Med en vektøkning fra 120 til 150 gram er HTC S730 atskillig fetere enn lillebror. Bredden er øket med en millimeter, mens høyden er økt med 5,8 millimeter fra 100 til 105,8 millimeter. Tykkelsen er opp fra 17.7 til 19,4 millimeter.

Det har versert en del ryktebilder på nettet, og enkelte av dem kan tyde på at HTC har endret design i siste liten. I alle fall er tastaturet på det endelige produktet ganske annerledes enn det vi så på de første bildene. Menytastene er flyttet opp, og telefonen har fått en vippeknapp for navigasjon, slik som også S710 har. Men den største forskjellen er at telefonen som før var i sort og sølv nå bare er metallisk grå (HTC kaller fargen våpenmetall-grå).

Kjapp
S730 har fått en raskere prosessor enn forgjengeren. Mens S710 har en TI-prosessor på 201 MHz, kjører S730 en 400 MHz-prosessor fra Samsung. Det betyr at du kan bla mye raskere i menyene, og at det tar kortere tid å starte programmer.

Skjermstørrelsen er den samme som før, og heller ikke kameraet er oppgradert siden S710. Batteriet er uendret og funksjonaliteten er den samme, med unntak av du nå kan gjøre ting raskere, i tillegg til at du har dobbelt så mye minne (opp fra 128 til 256 MB ROM). Et nytt kamera på fronten åpner for videotelefoni.

Bedre taster
Tastene er også endret noe, og QWERTY-tastaturet på S730 er lettere å føle seg frem på enn hva tilfellet var med S710. Forskjellen er imidlertid ikke så stor. På innholdssiden er det heller ikke mye som skiller. S730 har Google Maps ferdig installert, ellers er det bare små forskjeller på hvor du finner igjen de enkelte ikonene.

Vi skal minne om at den mobiltelefonen vi har prøvekjørt ikke har den endelige programvaren. Det er derfor godt mulig at den endelige versjonen vil ha flere endringer enn det vi har sett til nå. Blant annet hevder HTC at S730 vil få en ny menyfront, ikke ulik den vi ser på TyTN II og Touch, med værvarsel og snarveier til programmer og kontakter.

Men i hovedtrekk er S730 en Super-3G-utgave av S710, med raskere prosessor og dobbelt minne.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser