Gå til sidens hovedinnhold

Slik er nye Napster

Selv om Napster ble stengt ble tjenesten aldri glemt. Nå er versjon 2.0 online med egne løsninger for ungdom som ikke kan skilte med eget kredittkort.

Napster 2.0 har vært betatestet en stund og ble sluppet online i dag, 29. oktober. Dette er nå en betalingstjeneste, og man må ut med 99 cents for en sang eller 9.95 dollar for et album. Det vil altså si rundt 70 kroner for et album eller rundt syv kroner for en sang.

Over 500.000 sanger
Du kan selvsagt betale med kredittkort, men i tillegg har Napster også satset på en kontantkortløsning. Disse kortene vil koste 14.85 dollar og gir tilgang til å laste ned 15 sanger.

De som bruker nye Napster kan også se musikkvideoer og brenne CD-er direkte. Sanger som brennes må legges inn på en egen spilleliste, og hver spilleliste kan bare brennes fem ganger. Til sammenligning kan sangene på spillelisten til Apples allerede godt etablerte iTunes Music Store brennes ti ganger, og også de tilbyr kontantkort.

Napster hevder å ha over 500.000 sanger å velge mellom, og de har definitivt det beste merkenavnet av alle musikktjenestene på nettet. Men de kommer til å få hard kamp fra både fildelingstjenestene som fortsatt florerer, og fra konkurrenter som overnevnte iTunes Music Store.

Her kan du besøke Napster

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr