Gå til sidens hovedinnhold

Slik er To Tårn - extended version

Peter Jackson har vært i redigeringsrommet igjen, og gir oss en 40 minutter lengre film. Her er vår dom.

Som med "Ringenes brorskap" kommer folkene bak Ringenes Herre med en enda lengre versjon av "To Tårn" kun på DVD. Hele 40 minutter lengre enn kinoutgaven er denne "Extended version," og totalt blir det nærmere 223 minutter.

Det er ikke ukjent at det største problemet til Peter Jackson har vært at bøkene han har basert sine filmer på har vært litt for lange for å lage korte kinofilmer. Det har ført til ubønnhørlig kutting i scener Jackson aller helst ville hatt med i sine filmer. Ergo har han og filmselskapet kommet med langversjoner. Denne gangen er det over 200 nye digitaleffekter kun for DVD-versjonen, og selvfølgelig så mye ekstramateriale at det gir deg en deilig overdose.

Filmen først

Det er mange nye scener i denne filmen, og svært mange scener som har blitt lengre og utbygget. Spesielt er det utrolig mye mer humor i denne utgaven av filmen enn den forrige, spesielt Gimli har fått svært mange gode scener. I tillegg er viktige scener med Faramir og Boromir, samt deres far Denethor tatt med.

De nye scenene, og utbyggingen av filmen gjør faktisk ikke filmen " lengre." I tid er den selvfølgelig akkurat det, men fordi såpass mye humor finnes i disse betyr det faktisk at filmen føles kortere - samt bedre.

Dette er slik Peter Jackson ville at filmen skulle være, og - ja - den er bedre. Selv om du kanskje ikke trodde den kunne bli bedre.

Ekstramaterialet

Hva kan man si? Det er aldri gjort bedre. Helt utrolig, rett og slett. Dokumentarfilmer, kommentarspor og masse gøy for deg som liker både Tolkien og film generelt.

Og statuen av Gollum (eller egentlig Smeagol) og filmen om ham? Veldig bra. Men... det koster ekstra. (I den store pakken er det en statue av Gollum og en eksklusiv film om ham).

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken