Gå til sidens hovedinnhold

Slik er turnélivet for idolene

Etter et par dager turnéfri er Idol-gjengen klare for nye utfordringer. I dag gikk bussturen til Hamar og Vikingskipet.

Idolene begynner å bli vandt til reising nå, og vet å få tiden til å gå. Sandra sender bildemeldinger til venner hjemme i Mosjøen. Folk skvetter hver gang gjøken galer, det vil si når mobilen hennes ringer. Jan Fredrik har vært i godt humør og har delt ut splitter nye LG bildetelefoner til artister og programledere.

Dagbok fra turneen
Alle sitter og fikler med de avanserte små. Sandra stod tidlig opp og har vært på shopping. Hun har blant annet gått til innkjøp av en dagbok og har store planer for hva den skal fylles med.

- Jeg skal skrive litt fra hvert sted vi er og klistre inn bilder. Og så skal jeg få folk til å skrive hilsener. Det er ikke hver sommer vi er på turne, så jeg må gjøre alt for å ta vare på minnene, sier hun.

Susanne har utstyrt seg med Burger King-mat, cola og potetgull og slår seg ned bakerst i bussen sammen med tanten sin som er med som reisefølge i dag. Kjartan har kjøpt seg ny discman og blar gjennom cd-samlingen på jakt etter noe bra poprock.

- Åh, jeg er så trøtt, sier Håkon og breier seg ut over to busseter.

- Det er ikke så lett å sove her, men jeg prøver, grynter han.

Byr på leilighet
For Maria derimot er stemningen intens. Hun er i ferd med å kjøpe sin første leilighet. Hun og kjæresten har bydd 1.110.000 for en leilighet på Tøyen, og budrunden går heftig for seg.

- Nei, nå bydde de andre 1,12, roper hun.

- By 1,15 så rister du dem av deg, anbefaler Solveig. Maria gjør som hun sier. Hun har en plan. Hun skal ha drømmeleiligheten.

- Wow, er det her vi skal synge? Så stort det er, utroper Sandra idet bussen kjører opp mot Vikingskipet.

- Nå ble jeg litt nervøs assa, innrømmer hun.

Inne i VIP-rommet ringer telefonen til Maria, og et gledeshyl høres på bakrommet.

- Jippi, jeg fikk den. Nå eier jeg en leilighet, tenk det, gliser hun. Dagen er vellykket. Nå gjelder det bare at stemmen holder.

- Jeg har litt vondt i halsen og er redd stemmen skal sprekke, men jeg skal sørge for å ha masse vann på scenen, sier hun.

Ventet i flere timer
Prøvene settes i gang og akustikken er enorm. Mellom slagene kaster idolene seg ned på sofaen med snop, men det er ikke lenge de får sitte før de blir satt i arbeid. Catharina i Idol-crewet kommer med hundrevis av plakater som skal signeres til inviterte gjester og sponsorer.

- Nå har jeg så lyst til å tegne briller på Kjartan, sier Håkon. Sandra blir ivrig med og plutselig har plakaten av idolet blitt forvandlet til en helt annen.

Sandra går ut for å trekke luft og blir raskt omringet av ungjente-fans.

- Vi har ventet siden klokken 10. Vi gleder oss sånn til konserten, sier de og jubler over å ha fått autograf og klem av sitt favorittidol.

- Hun er jo så snill og søt, skryter de.

Før showet må idolene spise, og arrangørene på Vikingskipet har laget egen idol-meny for anledningen.

- Jeg er så sulten, utroper Håkon og bestiller kylling og pommes frites.

2000 i salen
Så er det i gang. Showet er innøvd og sitter som et skudd. Over 2000 publikummere jubler og roper på mer. De fikk det de kom for. Se sine idoler live.

Artistene er også fornøyde. Nå blir det en rolig busstur hjem igjen til Oslo. I morgen er det en ny dag. Da står Tønsberg på kartet.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte