Å lete etter en perfekt partner på byen, er som å lete etter nålen i en høystakk.

Hvis alle vennene dine i tillegg er etablerte, er det kanskje heller ikke så ofte du får med deg noen ut. Og på jobben er det bare halvgamle, gifte gubber?

Skal du finne deg en partner nå, eller i hvert fall før jul, bør du derfor ta i bruk den garantert raskeste datingkanalen - nemlig nett-dating. På nettet kan du sile ut alle de du ikke synes noe om, og heller ringe inn de du liker, i fred og ro fra sofakroken.

Søk etter drømmemannen her!

Marissa Gold skrive for ivillage.no, og hun forteller at hun selv ble overtalt av venninner til å prøve seg på nettet.

- Jeg var lei av å gå ut på byen, kjøpe drinker og høre på dårlige sjekkelinjer fra teite typer, så jeg klaget en del til vennene mine. De hadde alle det samme svaret, som var å ta i bruk nettet som sjekkearena. Tydeligvis var det ikke ukjent så for de, og alle var de veldig positive til det. Jeg bestemte meg for å prøve, registrerte meg på en datingside, og tok kontakt med en fyr jeg likte. Vi endte opp som kjærester og bor i dag sammen. Om det var hell eller teknikk er vanskelig å si, men jeg tror det er en blanding av de to. Vi hadde i hvert falll ikke møttes om jeg ikke hadde registrert meg på nettsiden, understreker Gold.

De to business-damene Beth Roberts og Karin Anderson har skrevet boken «Finding Your Mate Online: No Fear, No Embarassement, Just Love!» De har begge møtt sine respektive ektemenn online, og gir deg her syv tips til hvordan du kan finne drømmemannen online.

1. Vær klar på hva du vil ha
Den første regelen du må huske er å ikke inngå noe kompromiss. «Om du virkelig ønsker å møte en du kan gifte deg og få barn med, så finn det og ikke fall for en kjekkas som er ute etter en elskerinne eller en midlertidig kjæreste», sier Roberts. - Dette handler ikke om å velge hårfarge, men om å finne en som du kan tilbringe livet ditt med. Skriv ned dine kriterier i din profil, så trenger ikke beilerne å være i tvil.

Anderson legger til at du kommer til å få mange svar, og de du ikke er interessert i skal du heller ikke bruke mye tid på å svare. - Lag et standardsvar som du sender ut til de du ikke er interessert i og som ikke møter dine krav. et eksempel på et slikt svar er;

Takk for ditt svar. Du høres ut som en flott fyr, men jeg tror dessverre ikke vi matcher. Lykke til videre.

2. Selg deg selv
Det neste du må gjøre er å ta for deg din profil, og her er det viktig å ikke gå i den vanlige fellen. Roberts påpeker at de aller fleste skriver om hva de vil ha i steden for å skrive om seg selv og hva de har å tilby. - Det er viktig å gi folk en følelse av hvilken type du er og hva du står for, er interessert i og opptatt av.

- De aller fleste bruker klisjeer når de skriver om seg selv, som «Jeg liker å gå på kino» eller «Jeg liker å gå lange turer i skog og mark». Hun oppfordrer og utfordrer folk til å være mer personlige, og fortelle om hvilken bok de leser, hva de gjorde forrige helg og hvilken type trening de utøver hver uke. Hun legger også til at folk generelt er for feige, og minner om at det ikke er uten grunn en profil også går under navnet «personlig annonse».

Ta vår personlighetstest og lær mer om deg selv!

3. Ikke lyv
Mange mennesker er redde for å date på nettet, fordi de er redde for at andre folk ikke forteller sannheten om seg selv. Det er nok mange som faller for fristelsen til å lyve litt om vekt, alder og kanskje til og med inntekt. Anderson ber deg dog innstendig om å ikke gjøre nettopp dette.

- Hvite løgner ødelegger hele poenget med nettdating. Du er jo ute etter å finne en som synes nettopp du er den flotteste personen i verden, og ikke en som du mener ville vært en bedre utgave av deg selv. dersom du ønsker et godt og langvarig forhold er det derfor viktig å være ærlig, og finne en som liker deg som den du er.

4. Involver andre
Å date på nettet behøver ikke være noe du gjør hemmelig og på egen hånd. Involver gjerne venner, kollegaer og til og med familien. Det er flott å få kommentarer og synspunkter fra de som kjenner deg, både på din profil og på andres.

«Be gjerne noen mannlige venner eller kollegaer om å se på profilen din og komme med noen kommentarer også», anbefaler Anderson. Hun sier vi alle kjenner alle menn som ligner eller har personlighet som den vi selv ønsker å møte, og at å følge et råd fra disse kan være avgjørende.

5. Gjør jobben
Vel, nå er det bare å gå igang med selve jobben. Søk gjennom tusener av profiler, og ta i bruk filtere for å finne din «McDreamy». Det kan være du må utvide eller innsnevre søket ditt alt ettersom hva du er ute etter.

Finnes det andre verktøy på siden, som matchingtester, så prøv disse også. Ta deg god tid og les godt igjennom alle profilene du får treff på. Du kan gjerne lage deg en egen toppliste, dersom det ikke finnes en slik funksjon på siden.en liste med dine favoritter.

Deretter sender du en liten mail til de du synes virker interessante. Fatt deg i korthet og påpek gjerne en felles interesse dere har. eksempler på slike mailer kan være:

«Hei, så du gikk på Gamlebyen skole. det har jeg også gjort! Når gikk du der?» eller «Hei der, jeg ser du er interessert i Schæfer-hunder? Jeg har en som heter Colin, og som du kan se bilder av i mitt galleri. Hva synes du - er han søt nok for deg?».

Om han ikke har sett din profil før, så vet du at han i hvert fall har gjort det nå.

6. Den første daten
Så fort dere har snakket lenge nok sammen på nett, til å ha følt at det er noe mellom dere, er det på tide å møtes i virkeligheten. Selv om det kan føles som om du allerede kjenner han, er det viktig å huske på at han faktisk er en fremmed, og at du derfor må ta de samme forholdsreglene som du ville gjort da. Før du møter en mann i virkeligheten burde du også google han, for å finne ut mest mulig om han, og for å sjekke at det han har fortalt deg om seg selv stemmer.

Det kan også være lurt å ta en kort samtale på telefonen før dere møtes. Dette kan bryte isen mellom dere og gi deg et bedre inntrykk av hans personlighet. Når det gjelder selve daten, så understreker Roberts at det er viktig å møtes på et offentlig sted - enten på en restaurant eller på en bar.

7. Fortsatt ikke noe hell?
«Selv om du ikke har hatt noe hell, bør du ikke gi opp» råder Andersen. - Har du forsøkt å endre innstillinger som navn og bilder? Det kan være navnet ditt forsvinner i mengden, så endre det til et som sier noe mer om deg eller hva du er ute etter. I tillegg kan du forsøke å legge inn flere bilder av deg, slik at beilerne kan få et bedre inntrykk av hvem du egentlig er. Et annet triks er å opprette minst to profiler, en på en generell datingside og en på en mindre side hvor det finnes folk med de samme interessene som deg selv. Husk at du har større sjanser for å møte en kjæreste om du er aktiv og gjør din del av jobben.

Prøv vår datingside, nå med ny matchingfunksjon - Klikk her for å prøve.

Er du fortsatt litt tvilende til å prøve nett-dating, så husk dette: Daglig registrerer fler og fler single mennesker seg på datingsider, og størrelsen på «poolen» du kan velge kjærester fra bare vokser. Det betyr at du på en kveld kan møte mange flere potensielle kjærester enn det en bytur noengang vil kunne by på. Du har jo rukket å lese alt om din utvalgte på nettet i motsetning til om du er på byen, hvor dere kanskje knapt har rukket å hilse. I tillegg vil du på nettet møte mennesker du aldri ellers ville møtt i virkeligheten.

Marissa Gold avslører at hennes nåværende kjæreste faktisk bodde bare noen kvartaler unna henne selv, jobbet rett ovenfor henne og hadde vokst opp i samme by som henne selv. Allikevel hadde de aldri sett hverandre før de møttes på nettet og derfor har hun stor tro på nettdating. - Hvorfor ikke prøve det? Det kan hende du passerer drømmemannen på vei til jobb hver dag...

(Kilde:iVillage.com)