Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du en bedre mandag

Uansett hvor glad du er i jobben din eller hvor spennende uken blir: Mandag morgen er aldri bra.

(SIDE2:) Akkurat nå sitter du neppe med et stort smil om munnen. De aller fleste av oss skulle ønske mandagene kunne gå litt fortere – og gjerne komme litt sjeldnere.

Ikke sov bort helgen
Forskere har prøvd å finne ut hvordan du kan komme i bedre humør på mandag morgen. Ifølge en studie fra Flinders University i Australia, må du rett og slett bruke helgen på annet enn å sove.

Late lørdags- og søndagsmorgener forstyrrer nemlig din indre klokke, slik at du blir ekstra trøtt når vekkeklokken ringer tidlig mandag morgen.

- Vi har funnet ut at denne helgesovingen faktisk forandrer kroppsklokken din lenge nok til å gi deg mandagsblues, sier professor Leon Lack ifølge den australske avisen The Age.

Ta på fine klær
IndiaTimes.com har funnet noen råd som kan gjøre en trøtt mandag morgen litt bedre. De foreslår blant annet å høre på litt fin musikk når du står opp - og gjerne ta en treningsøkt til musikken, hvis du orker det.

De anbefaler deg også å se skikkelig bra ut: Ta på deg de hverdagsklærne du liker best, helst med sterke farger som gjør deg i godt humør.

Om mulig, bør du la så få arbeidsoppgaver som mulig ligge igjen fra fredag. Fredag er du positiv og klar for helg, og kjedelige oppgaver er ikke fullt så kjedelige da som på mandag.

Unn deg noe godt
Det er lov å unne seg noe litt ekstra på mandag. Gi deg selv lov til å spise en god lunsj eller en sjokolade. Husk at den beste slankemetoden, faktisk er å jukse. Det nytter sjelden å holde ut uten noe godt bestandig. All statistikk tyder på at du vil sprekke. Men dersom du jukser litt en gang i uken, er det mye lettere å holde slankekuren gående.

Hvis du har planer om å starte et nytt og bedre liv, er det for øvrig ingen grunn til å begynne i dag. Tall fra en britisk undersøkelse viser at 46 prosent av oss starter slankekurer på en mandag , og 31 prosent sier at de sprekker tirsdag ettermiddag.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar