Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du sexy vinterhud

Vinteren kan være veldig slem mot huden din, selv om det er minimalt med snø eller store minusgrader.

(Side2:) Om sommeren får huden din næring fra luften rundt deg og trives i vær som gjør at den lever godt av seg selv, men om vinterne trenger den mer hjelp enn det som er vanlig. Her er fem enkle, gode tips for vinterhuden din.

1. Husk solkrem
Solkrem har ingenting med varme å gjøre. Kjører du på ski eller går en lang tur i stekende sol om vinteren så kan strålingen fra solen være like skadelig som den er om sommerne. Til og med kan det være verre hvis du er et sted med snø, hvor solens stråler reflekteres. Til og med når det er overskyet.

2. Ikke vask deg for lenge
Selv om det er deilig med en lang, varm dusj når det er kaldt ute så er det dessverre litt som å tisse i buksa for å holde deg varm. Huden lager et eget fettlag for å beskytte deg mot kulden, og når du vasker deg så forsvinner dette. Jo varmere vannet er, jo verre er det.

3. Kutt ut alkoholholdig parfyme
Bruker du mye alkoholholdig parfyme (det vil si mesteparten av parfymen du får kjøpt) så vit dette: Det ødelegger ditt naturlige hudforsvar. Alkoholen, altså.

4. Bruk lepomade
Ikke slikk på tørre lepper, men bruk lepomade. Gjerne en av de bedre du får kjøpt med solfaktor.

5. Gi deg selv farge
Det er lov å jukse om vinteren. Når det er overskyet og utrolig kaldt så kan du kjøpe produkter som gir huden din mer liv og farge. Om ikke snømann-looken er det du prøver på å opnnå da...

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser