Gå til sidens hovedinnhold

Slik fikk Drillo jobben

Forteller om hvordan han ble ansatt som landslagssjef igjen.

Egil ”Drillo” Olsen var halvveis inn i pensjonistenes rekker når han takket ja til den midlertidige jobben som norsk landslagstrener.

- Jeg hadde en prat med Karen Espelund og Per-Mathias Høgmo tidlig om hvem jeg som burde ta over landslaget, og jeg kom med mine synspunkter. Høgmo hadde en kravspesifikasjon på hva slags trener de skulle ha, sier Drillo til vif-fotball.no.

- Etter hvert fant jeg ut at det ikke var så mange andre enn Nils Johan Semb og meg selv som egentlig fylte de krava, med erfaring og ikke minst den stilen de ønsket. De ønsket ikke en ballbesittende og omstendelig trener, og det synes jeg var veldig fint.

Etter litt ventetid kom til slutt forespørselen Drillo egentlig hadde gått å ventet på etter det første møtet.

- Jeg synes først det var litt rart de ikke kom tilbake til meg, og etter en tid slo jeg det litt fra meg.

- Så kom de tilbake ganske sent og spurte om jeg ønsket å overta fram til 1.april, så skulle vi vurdere om ting fungerte. Med tre glatte tap og litt dårlig kjemi med spillerne hadde jeg sikkert hoppa av 1.april. Men nå blir det i alle fall ikke tre tap, sier han.

Sitter til VM

Nå venter to privatlandskamper før VM-kvalifiseringen starter for fullt igjen.

- Slik det ser ut nå fortsetter jeg nok ut kvalifiseringa. Problemet nå vil jo også bli hvem som eventuelt skulle overtatt midlertidig igjen, hvis de ikke har en klar på permanent basis. Da stiller det seg annerledes, sier han videre.

- Så vidt jeg har forstått er det ikke noe konkret i den retningen nå og dermed regner jeg med at jeg sitter til 1.desember.

Men den datoen er også noe usikker, Norge har fortsatt muligheter for å nå VM-sluttspillet.

- Om vi kommer oss til play-off og går til VM, blir jeg naturligvis med til Sør-Afrika. Det får bli den tid, den glede.

- Jeg ser det som en 50/50-sjanse for å komme til play-off, men at vi skal bli nummer to i gruppa mener jeg er realistisk. Og i play-off kan vi møte hvem som helst, avslutter Drillo.

try {TV2Player.insertPlayer(294277,false,'player0',false,5,'clubplayer','viftv');}catch(e){if(location.href.indexOf('debug=true')>0) {alert(e.message)}};
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot