Gå til sidens hovedinnhold

Slik har du ikke sett Batman

Og vi snakker da selvfølgelig Christian Bale.

(SIDE2): Det er en ny Batman i byen (også kjent som Ben Affleck) - men det betyr ikke at man har glemt Christian Bale og hvordan han sørget for å gi The Black Knight* en ny vår, nytt liv, nye fans og en ny, mørkere dimensjon. (Ja, vi liker Nolan/Bales Batman-trilogi!).

LES OGSÅ: - Dette er siste gang

Og Bale hadde mye å si for at Batman ble en så langt mørkere karakter på lerretet, ifølge regissør Christopher Nolan.

Se Bales Batman-audition nederst i artikkelen!

En liten snutt er nemlig lagt ut på nett, som viser deler av Bales audition for Batman Begins - og da med Batman-forgjenger Val Kilmers maske og drakt fra Batman Forever på seg. Motspiller i den ene scenen er Amy Adams, som han senere spilt i The Fighter mot.

- Prosessen med å teste her er ikke for å se om man har egenskaper som skuespiller, har kjemi eller noe slikt. det handler om å ha evnen til å få fram det ikoniske fra innsiden, sier Nolan i klippet, som er lagt ut på Batman News. i forbindelse med at de tre filmene gis ut som Blue Ray-boksen The Dark Knight Trilogy: Ultimate Collector’s Edition, i dag tirsdag.

- Christian skjønte før han kom på audition at han ikke kunne gjøre en vanlig opptreden. Han måtte utstråle masse energi, gjennom kostymet.

«The Dark Knight»: Bale vil ikke kutte vekk Ledger

Og 43 år gamle Nolan fortsetter å skryte av Bale (39).

- Det har noe med en følelse å gjøre, og stemmen. Jeg tror Christians stemmebruk utgjorde en stor del av det inntrykket han gjorde på auditionen. Han bestemte seg for at Batman måtte ha en annen stemme enn Bruce Wayne. Han måtte ha en stemme som støttet opp under den visuelle fremtoningen, og som forklarte hvorfor folk ikke kjente igjen stemmen. Det var ganske genialt, sier regissøren.

LES OGSÅ: Batman-kostyme selges

Nå er altså Bale er Batman-historie. Han er for tiden opptatt med David O. Russell's American Hustle, der også Adams, samt Jennifer Lawrence og Robert DeNiro har roller. Bale er også aktuell med filmen Out of the Furnace. Nolan skal regissere Intersteller, som kommer neste år. Sci-fi-filmen har skuespillere som Anne Hathaway, Matt Damon og Matthew McConaughy på rollelisten.

Neste Batman-film er ventet i 2015.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken