Gå til sidens hovedinnhold

Slik kommer du over kjærlighetssorgen

Uansett hvem du er, hvor gammel du er og hvor lenge dere var sammen er kjærlighetssorg brutalt.

Det føles som hjertet ditt er knust i en million biter og du kan bare ikke forstå hvordan du skal komme deg deg gjennom det. Vi vet det, det gjør ekstremt vondt. Derfor vil vi hjelpe; her får du seks gode tips som hjelper deg gjennom kjærlighetssorgen og ut av «Heartbreak Hotel».

1.Få det ut
Slipp følelsene ut, gråt, hulk hvis du vil, snakk med venner og familie og fortell dem for hundrede gang hvordan kjæresten din elsket deg. Det er viktig å snakke om ting og slippe følelsene dine ut. Stenger du dem inne vil det gjøre mer vondt og ta lenger tid å komme over. Tillat deg å synes veldig synd på deg selv - men bare for en kort periode. Bestem deg så for å stoppe. Trenger du ømhet og kjærlighet? Lån naboens hund, katt eller hamster. Kos med lillebror, mamma eller en en god venn.

2. Skriv liste over dine kjæresteting – positive og negative
Når et forhold avsluttes får du en fin mulighet til å tenke på og lære mer om deg selv. Bruk litt tid på å se på dine gode sider. Du er kanskje en person det er veldig godt å ty til i en krise? Men se også litt på minusene; kanskje du var litt for snill mot noen som ikke fortjente det? Når alt kommer til alt er dette den perfekte tiden til å analysere de gode og ikke så gode tingene med ditt gamle forhold – det gjør deg mer forberedt og sterkere for det neste forholdet.

3. Legg planer for helgene
Helgene er ofte det vanskeligste for de som nettopp har blitt single. Start derfor planleggingen av helgen tidlig i uken og legg spennende planer med venner og familie. Se film, spill morsomme spill, ha pysj-party, server god mat og ta en tur ut. Vær sosial og kos deg med vennene dine. Dem kommer du antakelig til å ha lenger en noen kjæreste.


4. Møt en spennende person; deg selv!

Gjør de tingene du alltid har tenkt at du har lyst til å gjøre. Bli med i skoleavisen, revyen, bli med i en skuespillergruppe, begynn å spille bandy eller hva det måtte være du har drømt om. Hadde du og eksen hyggelige rutiner, eller var det visse ting du alltid gjorde før dere ble sammen? Fortsett med dem, hvis du ikke vil gjøre det alene kan du invitere en god venn til å bli med. Og husk, er man sosial og utadvent kommer man lett i kontakt med nye mennesker...

5. Pass deg for «rebound» fella
Når du begynner å føle deg bedre og er tilbake til gamle vaner med venner og familie vil det før du vet ord av det dukke opp en ny flamme. Da er det viktig å huske på at du må å se denne nye personen for den han eller hun er, ikke som en medisin for ditt knuste hjerte. Hvis ikke kan det fort bli en midlertidig løsning, man kan nemlig ikke kurerer et knust hjerte ved bare å bytte ut kjæresten. Du må virkelig komme over eksen før du går videre. Noe som bringer oss til det siste punktet på listen;

6. Avslutt og gå videre
Det kan være veldig lett å «prøve en gang til» når det først har blitt slutt med eksen. Dette kaller ekspertene «jo-jo kjærlighet» og fører veldig sjelden noe godt med seg. Er det slutt, må du la det være slutt. Selv om eksen skulle ringe og si at han vil prøve igjen eller vil være venner med deg selv om han eller hun har funnet en ny kjæreste. Ikke bli sint, bare slipp tankene om eksen og se fremover som et nytt og forbedret «deg». Du har lært masse av dette og er nå klar for å finne kjærligheten igjen.

Husk at tiden leger alle sår. Ta den tiden du trenger til å komme over eksen og husk at kjærligheten kommer til den som er åpen for det. Lykke til!

(Kilde ivillage.com)
Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud