(SIDE2:)- Det første man bør tenke på er at man skal lage en ærlig profil som presenterer den du virkelig er som person, slik at du er gjenkjennelig for daten din første gangen dere møtes, sier pr-ansvarlig Leyla Öfwerström i match.com til Side2.

Bransjerapporten «Markedet for nettdating i Norge 2014», som kom forrige uke, viser at nettdating er in som aldri før. Antallet norske single personer som leter etter en partner på nett har økt fra 65.000 til 515.000 brukere i måneden det siste året, ifølge tall fra Den norske nettdating-eksperten.

- Vi kan bekrefte at vi har sett en økning i antall medlemmer de siste årene, sier Öfwerström.

Nyheter som Badoo og appen Tinder blir stadig mer populær, men de vanlige datingsidene er fortsatt ledende.

- Match, Sukker og Møteplassen er markedslederne i Norge. De nye spillerne må først bevise at de kan etablere seg i markedet, sier Margareta Lund hos Den norske Nettdating-Eksperten i en pressemelding.

Annonse: Ta personlighetstest og se hvem som passer for deg!

- Bra bilde er et must

Men for at du skal møte den rette på nett, er det aller viktigste en bra profil. Match har utført en undersøkelse blant 1800 single nettdatere som viser hva som er viktigst når de vurderer en profil, og en potensiell date. Det aller viktigste er bildet. Halvparten sier videre at innholdet i profilteksten er avgjørende.

Selv om profilbildet er det viktigste for begge kjønn, så er det flere kvinner enn menn som ser på utdannelse og jobb, med henholdsvis 64 prosent mot 46 prosent som er opptatt av dette.

Vær ærlig

- Profilen bør gi en ærlig presentasjon av deg som person, men du kan være tydelig tidlig i profilteksten om at du kun er ute etter dating, og ikke nødvendigvis et langvarig og seriøst forhold. Men vi mener at bilder og tekst bør gi et oppriktig inntrykk av hvem du er, slik at daten blir så vellykket som mulig, sier Öfwerström.

Annonse: Prøv match i dag - helt gratis

BILDE:

Slik bør bildet være

- Bildet er viktig. I alle våre undersøkelser svarer de single at det første de ser på er bildet, før de leser profilteksten. Ifølge våre beregninger får du 15 ganger så mange treff på profilen din hvis du laster opp ett eller flere bilder,sier Öfwerström og fortsetter:

- Vi anbefaler våre single og ha en miks av profilbilder og helfigurbilder, gjerne bilder som viser deg i aksjon når du gjør noe du liker – som å lage mat, stå på ski, være med venner også videre. Bildene skal gi et inntrykk av hvem du er som person. Bruk et godt kamera, og unngå mobilbilder hvor mobilen får en for stor plass i bildet.

Vi i Side2-redaksjonen mener:

- IKKE ta bildet på badet. Et profilbilde med baderomsfliser i bakgrunnen er bare irriterende. Vanskelig å forklare hvorfor, men det er en kombinasjon av at det blir en selvopptatt posering i speilet, samtidig som man ikke vil se fuktige håndkleder eller andre private baderomsartikler i bakgrunnen.

- Du må ha et profilbilde som viser hele ansiktet ditt, sånn at du slipper å bla gjennom hele lista med bilder for å finne et uten solbriller, eller uten klatreutstyr (det er forstyrrende mange som har profilbilder hvor de surfer eller klatrer. Da ser man jo ingenting av ansiktet!).

- Ha et bilde som er så nær virkeligheten som mulig. Ikke gjør deg mer interessant enn du er.

- Et bilde med naturlig smil og som utstråler positiv energi og glede.

PROFILTEKST:

Dette bør du ha med/ikke ha med, ifølge Öfwerström.

Vær deg selv: Vær ærlig og gi en liten smakebit på hvem du er som person. Beskriv hva du liker å gjøre, hva som gjør deg glad og legg gjerne ved noen tanker om fremtiden

Tenk detaljer: Beskriv de små og morsomme detaljene som forteller hvem du er som person. Det er nettopp de små tingene som kan gjøre at personen faller for nettopp deg!

Vær spesifikk: Altfor mange skriver at de liker å reise eller trene. Gå mer i detalj – hvor liker du å reise, hva liker du å trene.

Kjør stavekontroll: Ingen ting er mer irriterende enn å lese en tekst full av skrivefeil. Vis at dette er viktig for deg, og at du har tatt deg bryet med å sikre at teksten er fri for skrivefeil.

Unngå negativitet: Man skal absolutt ikke male alt rosenrødt, men ingen setter pris på altfor mye negativitet når man ikke kjenner personen.

Vi i Side2-redaksjonen mener:

- Vær ærlig og bruk humor

- Ikke for mange detaljer om hva man er ute etter…? (Søker en snill, smart, omtenksom, gavmild, positiv mann med stabil jobb og inntekt som samtidig har et glimt i øyet, selvironi og god humor.»

- Unngå klisjefellene for å skille deg ut. Altså ikke «sprudlende dame søker mann som er glad i turer i skog og mark, men som også liker å ha avslappende kvelder i sofaen med et glass rød og romantiske middager med levende lys.»

- En tekst som skiller deg ut fra mengden. Ikke skriv at du drikker rødvin, og liker naturen. Det gjør alle. Bruk særhetene dine til å skille Deg ut fra mengden. Hører du på et band ingen andre hører på, eller har du en rar interesse som gjør deg spesiell? Skriv det ned!

CHATTING:

Slik bør du oppføre deg:

- Vårt aller beste tips er å vise at du er interessert i den du skriver med, at du har lest profilteksten og stiller spørsmål ut ifra hva personen har skrevet i profilen, sier Öfwerström.

Slik lykkes du på Tinder

DittOslo har snakket med noen av hovedstadens jenter, som har erfaring med Tinder. Dette for å hjelpe kjærlighetssyke gutter noen steg nærmere et potensielt fast følge. Følgende spørsmål ble stilt:

1.Hva er den største feilen menn gjør på Tinder?

2.Hvordan kan du bli sjarmert gjennom denne appen?

3.Hvilke ord bør sjekkerne i første rekke unngå?

LES HELE SAKEN HER: Gode tips til å sjarmere Oslo-jentene på Tinder.