Gå til sidens hovedinnhold

Slik løser du konflikter

Hvordan kan du forsvare dine rettigheter uten å skape en unødvendig konflikt?

(SIDE2): Alle må til tider forholde seg til vanskelige personer, enten de er argumenterende, fornærmende, sta eller stridslystne. Derfor bør du tenke på hvordan du kan forsvare dine meninger, og samtidig unngå en unødvendig konflikt.

Her er tipsene som kan hjelpe deg til å dempe tvisten raskt og fredfullt:

Hold deg rolig. Vær stille og ikke si noe. La stormen gå sin gang. Ofte ønsker personer som er sinte å provosere deg. Å diskutere i en slik situasjon er lite effektivt da det vil skape barrierer.

La den andre personen snakke. Han eller hun vil etter kort tid bli lei av å snakke. Noen ganger er det å prate alt de vil. Å bli hørt – og føle seg viktig.

Vurder den andre personens mening oppriktig. Aldri si «du tar feil». Prøv å se etter overensstemmelser og bygg videre på dem.

Det er makt i ordene: «Ja, jeg hører det du sier, du mener... ». Dette viser den andre personen at du lytter til han eller hun. Det er alt de vanligvis ønsker - å bli godkjent. Ved å være enig bryter du gradvis ned den andre personens sinne.

Blir situasjonen verbalt fornærmende, sett en stopper. På en bestemt og rolig måte påpeker du at den andre personen er svært sint akkurat nå og sier ting han eller hun ikke mener. Be om en samtale igjen når personen har roet seg, og forlat rommet eller be den andre gå et annet sted.

Tar du feil, så innrøm det.

Bruk makten av visualisering . Er du ofte uenig med noen daglig, for eksempel en sjef eller kollega, prøv og forestill deg denne personen som et godt menneske.

(Kilde: nettstedet pickthebrain)

Les mer om helse og trening her.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner