Gå til sidens hovedinnhold

Slik overlever forholdet

Lurer du på hvor det ble av drømmeprinsen som kom ridende inn i livet ditt, eller hva som skjedde med prinsessen du vekket med et kyss? Tunge dager i et forhold vil alltid komme, men her er noen tips for hvordan å overleve dem:

Samlivsproblemer er regelen, ikke unntaket

Hverdagen tar igjen selv den store kjærligheten, og ofte vil rutine bli forholdets vanegang. Men uansett om dere har begynt å kaste glass etter hverandre, eller om du føler at partneren ikke tar hensyn til dine behov, kan dere likevel sammen forsøke å finne tilbake til den forelskelsen som en gang oppstod.

Ta vare på kjæresteriet

Sett av tid til å gå på kino, og ta dere råd til å spise ute sammen av og til. Legg plikter og dagligliv til side, og fokuser kun på dere to. Planlegg en utekveld i måneden, og gjør den til en romantisk begivenhet. Avslappende kvelder i sofakroken er også bra, men pass på at dette også blir en felles aktivitet, og ikke bare tidsfordriv.

Hvordan berge et skrantende forhold?

For begge parter er gjensidig respekt en essensiell faktor for at et forhold skal fungere. For å respektere hverandre er det viktig å se gode egenskaper både i seg selv og i partneren. Videre er intimitet viktig, forsøk å skape en følelse av ”tosomhet”. God kommunikasjon fungerer både som lim for forholdet i hverdagen, og som den beste konfliktløser i uoverensstemmelser. Prat om vanskelighetene når dere begge har hvilepuls, og ikke gå i forsvarsposisjon hver gang partneren kommer med kritikk, men lytt og lær. Og ikke glem at menn og kvinner har ulike måte å kommunisere på, kvinner vil prate om problemene for å ”renske luften”, mens menn vil løse ting praktisk.

Føler du likevel at forholdet ikke fungerer på tross av all verdens tips og råd, så er det kanskje på tide å vurdere om dere skal forbli sammen eller ikke. Noen ganger er drømmeprinsen en frosk, og prinsessen våkner ikke alltid av et kyss.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter