HTML EMBED

(SIDE2): Ikledt en sort t-skjorte og sorte jeans, vandret Shoshana Roberts rundt i New Yorks gater i ti timer. På den tiden fikk hun over 100 kommentarer fra menn, gamle og unge, lyse og mørke i huden.

- Jeg blir trakassert når jeg smiler og jeg blir trakassert når jeg ikke smiler. Jeg blir trakasert av hvite menn, svarte menn, latinske menn. Ikke en eneste dag passerer, uten at jeg opplever det, sier Shosana om hvordan det er å gå i gatene i metropolen.

Verbal trakassering

Under slve filmingen av videoen sa hun derimot ikke et ord. Det hele ble filmet av Rob Bliss, som gikk foran henne med et gopro-kamera festet til ryggsekken han bar på.

«100+ tilfeller av verbal trakassering på gata skjedde i løpet av 10 timer, og involverte mennesker med alle bakgrunner. Dette inkluderer ikke uttalige vink, plystring osv.» avsluttes videoen med.

Hverdagen

Bliss, som er regissør, hadde blitt inspirert til å lage filmen, på bakgrunn av hans egen kjærestes erfaringer. Shoshana er skuespiller, og meldte seg frivilllig til å gjøre filmen for Hollaback!

Hollaback er et amerikansk non-profit organisasjon som samler inne penger for å få en slutt på trakassering. Med videoen håper de å sette søkelyset på hverdagstrakassering:

- Det er viktig å huske på at denen videoen bare får med seg den verbale trakasseringen, og at Rob og Shoshana kan fortelle at trakasseringen er jevnt fordelt på rase og klasseskiller.