Gå til sidens hovedinnhold

Slik redder du festivalsommeren

Har du ikke råd til å dra på sommerens festivaler? Fortvil ikke. Jobber du som frivillig, får du festivalpass i betaling.

(YEYE): Med tunge navn som Radiohead, Neil Young, Babyshambles, Black Mountain, Bad Religion og José Gonzáles på plakaten hos de store festivalene i år, er det ikke rart det rykker i rockefoten. Hvordan kan man velge, når valget er umulig?

Man kan som regel ikke få med seg alt her i verden, men man har ikke mindre lyst av den grunn. Det største problemet er ofte penger – men får man jobb som frivillig på festivalen, får du hele herligheten gratis. Dermed får du råd til neste festival!

Alfa og omega
Festivalene er totalt avhengige av frivillige arbeidere for å få arrangementet til å gå rundt. Frivillige behandles pent, og settes enormt stor pris på. Det er de frivillige som sørger for

1. at alle får billetten sin

2. at folket får mat og øl

3. at festivalområdet ikke ser ut som en svinesti

4. at det er toalettpapir på doene

5. at ingen kjipe folk ødelegger konsertene for andre

- og mye, mye mer. Man kan også jobbe som sjåfør og få kjøre artistene fram og tilbake, hjelpe til med utsmykning, sjekke inn bransjefolk, sitte i informasjonsskranken, bemanne vaktposter og så videre.

Arbeidstider
Vanligvis arbeider man 10 til 20 timer for et pass, avhengig av festivalens størrelse og varighet. Både mer og mindre kan forekomme, men det finnes en uskreven policy om at man aldri jobber mer enn halvparten av festivalen. Det lønner seg å si litt om når du kan og vil jobbe i søknaden din, selv om det dessverre er veldig vanskelig å ta hensyn til dette for dem som organiserer. Det bandet du ikke får sett på den ene festivalen, kan du jo se på den andre, så ikke fortvil. Man får også skrive hva man ønsker å jobbe med, og stort sett blir du tilbudt førstevalget ditt. Gjør du ikke det så husk at målet helliger middelet, og at det aldri skader å lære nye ting!

Frynsegoder
Som frivillig blir du tatt godt vare på. Gratis mat, ølbonger, frivilligcamp, egen lounge man kanskje deler med artistene, utvidet area access og de tradisjonelle frivilligfestene den siste dagen skal friste deg til å ta i et tak. Dette varierer noe fra sted til sted, men man lider uansett aldri nød. Man får et spennende innblikk i hva som foregår i kulissene, nye venner, nice tan mens man jobber, og så får man jo en sånn digg festival-T-shirt man kan sprade rundt i resten av året!

Hvordan bli frivillig?
Gå til festivalenes hjemmesider og klikk deg inn på Frivillige/Volunteers, der finner du skjema eller informasjon om søknadsprosedyre.

Siste fra YEYE: gå til forsiden her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken