Gå til sidens hovedinnhold

Slo søsteren fordi hun røykte

28-åringen ble rasende da han tok lillesøsteren (19) i smugrøyking.

(iBergen.no) Men hans valg av avstraffelse resulterte i at han selv ble hardt straffet.

Dunket hode i veggen
28-åringen, som opprinnelig kommer fra Iran, hadde flere ganger advart søsteren mot sigaretter. Da han tok henne på fersken mens hun smugrøykte i vår reagerte han med et voldsomt sinne.

Med flat hånd slo han søsteren flere ganger i ansiktet mens hodet hennes dunket mot veggen. Samtidig skrek han drapstrusler til henne.

«Et knivstikk, så er du ferdig» ropte han med søsterens venninne som sjokkert vitne. Mishandlingen førte til flere stygge hevelser i 19-åringens ansikt.

- Levde ikke opp til idealene
Under rettssaken i Bergen tingrett innrømmet han deler av hendelsesforløpet. Han forklarte at hans voldsomme reaksjon var et forsøk på å skremme søsteren til å leve et liv i samsvar med familiens idealer. Da passet det dårlig at 19-åringen røykte.

Retten la til grunn at motivet for angrepet var ektefølt omsorg fra 28-åringens side, men mente den var fullstendig feilplassert.

Statuerte et eksempel
«Det er (...) ikke akseptabelt når omsorg gir seg slike utslag som i denne saken, og allmennpreventive hensyn gjør det nødvendig med en klar markering av alvoret i saken. (...)» heter det i dommen.

Retten så det som skjerpende at storebroren hadde brukt vold for å påvirke et myndig familiemedlems selvstendige valg av livsførsel. Han ble derfor dømt til 60 dager fengsel hvor halvparten ble gjort ubetinget. Han må også betale saksomkostningene på 3000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus