Gå til sidens hovedinnhold

Slobo: - Jeg ble forgiftet

Slobodan Milosevic skrev et brev dagen før han døde der han sier han frykter han kan bli forgiftet.

I det seks sider lange brevet hevder Milosevic også at det har vært funnet tungt narkotisk stoff i blodet hans. Det sier en av den tidligere presidentens advokater, melder nyhetsbyrået AP.

Zdenko Tomanovic viste brevet fra Milosevic bade til pressefolk og representanter fra FN-domstolen. Han klaget også på at rettenhadde avvist ønske fra Milosevics slektninger om at obduksjonen av ham skulel foregå utenfor Nederland.

- Milosevic hadde alvorlige bekymringer om at han kunne bli forgiftet, sier Tomanovic.

- Mulig selvmord
Sjefsanklager for FNs krigsforbrytersdomstol, Carla del Ponte, sier det ikke kan utelukkes at Slobodan Milosevics død kan ha vært et selvmord.

Carla del Ponte holdt søndag en pressekonferanse om den tidligere serbiske presidentens død.

- Selvfølgelig kan det være mulig, sa hun ifølge Reuters på spørsmål om hvorvidt Milosevic kan ha tatt sitt eget liv.

Men hun la til at hun vil vente på de første resultatene fra obuksjonen før hun vil trekke noen konklusjoner.

- Frem til vi har presise resultater, er det bare rykter, sa hun ifølge BBC News om påstander om at Milosevic kan ha begått selvmord eller blitt forgiftet.

Resultatene av obduksjonen ventes å være klare søndag kveld eller mandag morgen, men prøvene som kan vise om Milosevic ble forgiftet, kan det ta lengre tid å gjennomføre.

Før han døde, ba Milosevic krigsforbryterdomstolen om å få dra til Russland for å få medisinsk behandling. Avgjørelsen ble avslått. Sloboan Milosevics bror Borislav mener det er krigsforbrytertribunalet som har skylden for dødsfallet.

Milosevic var tiltalt for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser i Kroatia, Bosnia og Kosovo.

Han ble lørdag funnet i sengen på cellen sin i FN-fengselet der han satt i varetekt. Ifølge AP har en talsmann for FN sagt at alt tyder på at Milosevic døde av naturlige årsaker. Milosevic hadde høyt blodtrykk og hjertelidelser.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken