Gå til sidens hovedinnhold

Får penger til lekk tak

Slottstaket skal renoveres.

(SIDE2): Taket på Slottet har betydelige skader, og regjeringen foreslår derfor å bevilge tre millioner kroner for inneværende år til detaljprosjektering av utbedringsarbeidene.

Det ble klart da revidert nasjonalbudsjett ble lagt fram tirsdag.

Det skal blant annet være råteskader i bordtak, og bærende konstruksjon etter lekkasjer og fukt fra kondens.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden her!

Slottet ble rehabilitert på 1990-tallet, men det var da kun takene på sidefløyene som ble ordnet. Hovedtaket gjenstår altså fremdeles.

I samarbeid med Riksantikvaren og Det kongelige hoff har Statsbygg utarbeidet et forprosjekt for rehabilitering av hovedtaket med en kostnadsramme på 112 millioner kroner, skriver Fornyings-, Administrasjons- og Kirkedepartementet i en pressemelding.

Prosjektet skal etter planen starte opp i begynnelsen av 2011.

Overskridelser
Rehabiliteringen av Slottet på slutten av 90-tallet kostet per 1. september 1999 355,1 millioner kroner, og prislappen da oversteg anslagene med flere hundre millioner. Kostnadsrammen var opprinnelig satt til 85 millioner kroner, mens overskridelsene skyldtes blant annet dårlig planlegging og manglende kostnadsrammer til usikre momenter i prosjektet.

Det er Fornyings-, Administrasjons- og Kirkedepartementet som har bedt om pengene. Denne gangen er det utarbeidet en analyse som sier det skal være 85 prosent sannsynlighet for at taket kan repareres innenfor de 112 millionene som er anslått.

Renoveringen er beregnet å ta 16 måneder, og kongeparet skal kunne bo på slottet mens renoveringen pågår.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her