Gå til sidens hovedinnhold

Faren ville selge Slumdog-stjernen

Lille Rubina Ali (9) ble forsøkt solgt til sjeik.

(SIDE2): For to måneder siden smilte den lille jenta på den røde løperen under Oscar-utdelingen der filmen «Slumdog Millionaire» ble hyllet med hele åtte statuetter. Rubina Ali spilte den yngste av rollekarakteren Latika i den populære filmen. Men barnestjernen har ikke hatt det like enkelt etter suksessen.

Tilbake i slummen i Bombay i India har faren hennes, Rafiq Qureshi (36), forsøkt å selge henne for litt over to millioner kroner til en sjeik, skriver den britiske avisen News of the World.

Det var i slummen at regissør Danny Boyle fant niåringen til filmen sin. Etter suksessen fikk regissøren og produsenten kritikk da de betalte barna en slikk og ingenting for rollene. I ettertid har Boyle gitt henne og de andre barna i filmen penger til å gå på skole og familiene har fått nye leiligheter som holder på å bli bygget nå.

Les også:Slumdogbarna får nye hjem

Solgt til høystbydende
Men det som kanskje høres ut som en askepottsaga har en mørk bakside. Pappa Rafiq Qureshi så sitt snitt til å tjene litt ekstra på datteren og ville adoptere henne bort til høystbydende.

Den britiske avisen fikk nyss om saken og sendte ut en reporter kledt ut som sjeik.

- VI har ikke fått noe ut av den filmen. Jeg må tenke på hva som er best for meg, min familie og Rubinas framtid, sier Rafiq Quershi og klager over at de ikke ble tatt godt nok vare på etter at filmen har spilt inn flere hundre millioner dollar.

Aksepterte
Da «sjeiken» la fram et tilbud om å adoptere Rubina, aksepterte faren uten å snakke med noen andre familiemedlemmer eller datterens mor som han er skilt fra.

Rubina og resten av familien posere sammen med sjeiken, som den lille skuespillerinnen bare tror er en fan av henne og filmen.

- Hun er spesiell. Det er ikke et vanlig barn, hun er et Oscarbarn, skal Rubinas onkel ha uttalt.

Onkelen skal også ha forsøkt å selge to andre jenter fra andre familier til den falske sjeiken.

Men da faren ville ta med seg datteren og noen andre familiemedlemmer til Dubai for å hilse på den falske sjeiken, så ble det stoppet da Rafiq ikke har pass fordi har han en dom etter et knivoverfall, skriver avisen.

Trafficking i India er et stort problem, og det er nesten utelukkende jenter fra svært fattige kår som selges.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken