Gå til sidens hovedinnhold

Slurs første samtale med Harry Potter har et skjult budskap

Her er fem fanteorier om Harry Potter.

(SIDE2): Den ivrigste fansen av populære fenomener, bruker ofte mye tid på å forstå mest mulig av det de elsker.

Vi har tidligere skrevet om fanteorier om «Friends» og Disney-filmer, og noen få av teoriene har faktisk blitt bekreftet av skaperne:
Mistet Ross omsorgen for sønnen i Friends?
11 Disney-teorier som kunne vært sanne

En annen serie som har lidenskapelige fans, er «Harry Potter». Fansen har nilest bøkene og tolket alt som tolkes kan. Og selv om mye kanskje blir for drøyt, er det mange som har oppdaget fiffige detaljer de fleste av oss gikk glipp av da vi leste bøkene.

Vi har plukket ut noen fanteorier som på papiret kan virke overbevisende - selv om de ikke nødvendigvis er sanne:

1. Slurs første samtale med Harry forteller hans historie

Det første Slur sier til Harry er: «Potter! What would I get if I added powdered root of asphodel to an infusion of wormwood?» («Potter! Hva får jeg hvis jeg drysser pulverisert asfodelus-rot oppi et avkok av malurt?»). Tumblr-brukeren Tomhiddles har avslørt hva denne setningen egentlig betyr.

Ifølge det viktorianske blomsterspråket er «asfodelus» en type lilje («lily» på engelsk - og også navnet på Harrys mor) som betyr «min anger følger deg til graven». Malurt er et symbol på sorg. Hvis man blander disse blomstene i symbolsk form, handler det altså om «Lily», død og sorg - akkurat det som i stor grad preger Slurs liv.

2. Menneskene kontrollerer trollmannverdenen

Magiministeren er den øverste lederen i trollmannverden, og han styrer Magidepartementet. Hvorfor ledes hele den magiske verdenen av et enkelt departement og ikke en regjering? Dette er et av spørsmålene Celeritas365 stiller på Reddit.

I «Harry Potter og Ildbegeret» får vi vite at magiministeren er tvunget til å fortelle statsministeren i England at de bringer en drage inn i landet. Hvorfor dette forholdet til menneskene? Hvem fikk gjennom denne regelen?

Gjennom serien får vi også vite at Magidepartementet holder en kraftig hånd over trollmennene. De registrerer alle formler. Objekter, som tidsvendere, holdes i skjul. Og de vil ta livet av magiske skapninger, som Gygrids hippogriff. Hvorfor så strenge?

Reddit-brukerens teori er at i forbindelse med hekseprosessene i middelalderen, måtte trollmennene finne en måte å skjule seg på. De skapte derfor den usynlige verdenen man kun får vite om via trolldom. Den britiske regjeringen skapte Magidepartementet for å ha kontroll over trollmennene. Magidepartementet ligger altså under den britiske regjeringen på samme måte som andre departementer, og magiministeren velges av statsministeren, ikke i et demokratisk valg.

3. Historien om Dødstalismanene handler også om Harry, Slur og Voldemort

I «Harry Potter og dødstalismanene» får vi høre om de tre brødrene som fikk hver sin gave av Døden.

Den eldste broren var besatt av tanken på makt og ønsket en uovervinnelig tryllestav. Dette førte til hans død.

Den andre broren ønsket sin døde kone tilbake. Men kona var ikke seg selv da hun ble vekket fra de døde, og broren endte med å ta livet sitt. Han døde dermed som følge av tapt kjærlighet.

Den yngste broren ønsket å gjemme seg for Døden, og han fikk en usynlighetskappe. Da han ble en gammel mann, tok han kappen av seg og møtte Døden igjen.

Ifølge MoviePilot.com kan disse tre historiene knyttes opp mot Harry, Slur og Voldemort:

Voldemort er besatt av tanken på makt, og dette fører til hans død.

Slurs motivasjon i bøkene ligger i savnet etter Lily, og han dør som følge av tapt kjærlighet.

Harry vet at han ikke kan bekjempe Døden, og han dør til slutt som en gammel mann.

4. Det er Harry som gjør Dumlingene fæle

Mot slutten av serien blir det kjent at Harry er en av Voldemorts Malacruxer.

Dette fikk driverne av nettsiden GraphicNerdity.com til å tenke. De skriver blant annet:

- Malacruxer ødelegger alt, gjør de ikke? De ødelegger vennskap, sinn, kropper, liv, sjeler og fine smykker.

De trekker fram at Ronny ble gal etter å ha tilbragt kort tid med en Malacrux, mens Gulla var besatt av en Malacrux i et helt år.

- Så tenk på hvilket grusomt, skrudd, hjerteløst monster en person kan bli etter å være i nærheten av en Malacrux i, la oss si, 10 ÅR.

De mener derfor at Dumlingene egentlig er en gjeng hyggelige folk som tok til seg en foreldreløs slektning for ti år siden. Men ved å være i nærheten av en Malacrux i lang tid, blir de til de monstrene de er.

5. Draco Malfang er en varulv

Brittany og Nick har virkelig tatt seg bryet med å bevise dette på nettsiden Dracomalfoyisawerewolf.com:

I begynnelsen av «Harry Potter og Halvblodsprinsen» gjemmer Harry seg i butikken Borgia og Brust. Malfang kommer inn og truer Borgia og viser ham noe på armen sin som skremmer ham. Harry tror dette er Mørkets Merke, som alle Dødsetere blir merket med. Brittany og Nick påpeker at det aldri kommer noen beviser på at Malfang har blitt en dødseter - tvert imot. De mener derfor at han viser fram et varulvbitt på armen.

Varulven Fenris Vargar er en venn av Malfang-familien. Vi får vite at han straffer trollmenn som feiler ved å bite barna deres. Dracos far Lucius får skylden for at en av Voldemorts Malacruxer ble ødelagt, og det er ikke utenkelig at en del av straffen er at Draco blir bitt.

De trekker også fram at da Voldemort får vite at Remus Lupus skal bli far, foreslår han at Draco kan være barnevakt for dem. Denne replikken gir mer mening hvis Draco - som Remus - er en varulv.

J.K. Rowling gikk nylig ut og avkreftet denne teorien:

I samme slengen avkreftet hun en teori om at Humlesnurr er Ronny som har reist tilbake i tid.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken